Αγ.Παρασκευή: «Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σταθόπουλος και η σιωπή των αμνών» - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
27
Ιανουάριος
Back

Αγ.Παρασκευή: «Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σταθόπουλος και η σιωπή των αμνών»

Πλήθος ερωτημάτων προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, καταθέτει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα», με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου. «Μέχρι τώρα, κάθε πρόταση διεκδίκησης συναντούσε τη δικαιολογία της «μνημονιακής κυβέρνησης» και των «νόμων». Τώρα λοιπόν, που κάτω από την κοινωνική κατακραυγή έπεσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, πώς εξηγείται η σιωπή; Πώς εξηγείται η έλλειψη διεκδικητικού πλαισίου;», είναι ερωτήματα που καταγράφονται στην ανακοίνωση, στα οποία, σύμφωνα με την παράταξη, ο δήμαρχος δεν δίνει καμία απάντηση.

Ακόμη η παράταξη «Φυσάει Κόντρα» καταλογίζει στον δήμαρχο ευθύνες για όλα όσα συμβαίνου στον ΠΑΟΔΑΠ. Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου:

Το δημοτικό συμβούλιο της 11/3 ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά, όχι τόσο για τα θέματά του. Οι συνεχείς αναμορφώσεις προϋπολογισμών, η ανακύκλωση δηλαδή της φτώχειας στην οποία έχει καταδικάσει την Τoπική Αυτοδιοίκηση η πιστή εφαρμογή των μνημονίων (συγγνώμη, συμφώνων πια…) που επέβαλε η ΤΡΟΙΚΑ ( ε, είμαστε αδιόρθωτοι, Θεσμοί ή ΒΕΕ GEES πια…) δεν έχουν κάτι νέο και ελπιδοφόρο να προσφέρουν. Το ενδιαφέρον ήταν αλλού…

– Στο γεγονός πως δεν έχει ξεκινήσει καν από τη μεριά της δημοτικής αρχής μια σοβαρή διαδικασία για τη διαμόρφωση ενός διεκδικητικού πλαισίου, με βάση τις πραγματικές ανάγκες του δήμου και της κοινωνίας της πόλης μας. Μέχρι τώρα, κάθε πρόταση διεκδίκησης συναντούσε τη δικαιολογία της «μνημονιακής κυβέρνησης» και των «νόμων». Τώρα λοιπόν, που κάτω από την κοινωνική κατακραυγή έπεσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, πώς εξηγείται η σιωπή; Πώς εξηγείται η έλλειψη διεκδικητικού πλαισίου; Το ερώτημα αυτό τέθηκε και από τον εκπρόσωπο του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ αλλά και τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Απάντηση καμιά…

– Στο μεγάλο πολιτικό θέμα που έχει προκύψει με τον ΠΑΟΔΑΠ. Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει δημόσια τόσο την αντικοινωνική πολιτική που ακολουθείται όσο και την αυταρχική, αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική πρακτική του προέδρου του, κ. Παπαμιχαήλ. Στο δημοτικό συμβούλιο θέσαμε το θέμα των πρακτικών αυτών ζητώντας από τον Δήμαρχο αλλά και τους συμβούλους της πλειοψηφίας να δηλώσουν αν καλύπτουν αυτές τις πρακτικές. Ανάλογο θέμα έθεσε και ο κ. Γκιζιώτης εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η απάντηση από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ήταν απογοητευτική: Αντί να τοποθετηθούν επί της ουσίας των καταγγελιών (ούτε λέξη!) προτίμησαν να μας εξηγήσουν πως υπάρχουν ΜΜΕ στην περιοχή στα οποία εργάζονται «κοπανατζήδες δημοτικοί υπάλληλοι»! Τι σχέση έχει αυτό με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του κ. Παπαμιχαήλ…ας το κρίνει ο καθένας/μια. Τελικά, δήλωσαν πως ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ τον κ. Παπαμιχαήλ και τις πρακτικές του (Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας για πολλοστή φορά σιώπησαν). Εμείς δηλώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και το λέμε και δημόσια:

 

  1. Πλέον την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΔΑΠ την έχει, εφόσον καλύπτει αυτές τις πρακτικές, προσωπικά ο κ. Σταθόπουλος, εμείς σε αυτόν πλέον θα απευθυνόμαστε, από αυτόν θα ζητάμε ευθύνες. Θεωρούμε τον κ. Παπαμιχαήλ απονομιμοποιημένο.
  2. Η δημοκρατική ευαισθησία και η υπεράσπιση της ελευθερίας του τύπου δεν είναι επιλεκτική, δεν καθορίζεται από το αν μας αρέσει ή όχι η λειτουργία ενός μέσου. Η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν εξασφαλίζεται με την παρέμβαση του κράτους και της αστυνομίας.
  3. Η αντιλαϊκή, αντικοινωνική πολιτική πάει πάντα χέρι χέρι με τον αυταρχισμό…ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!

4.Αν ο δήμαρχος θεωρεί πως υπάρχουν υπάλληλοι που παραβιάζουν τα ωράρια…ε, δήμαρχος είναι, ας παραπέμψει το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες! Είναι πολύ επικίνδυνη ατραπός όμως οι αόριστες καταγγελίες καθώς και το ανέμισμα ιατρικών γνωματεύσεων στο δημοτικό συμβούλιο!

(για όποιον μπερδεύτηκε, αυτά ήταν τα επιχειρήματα του δημάρχου στη συζήτηση για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του κ. Παπαμιχαήλ!!!!!)

Ως εδώ λοιπόν, επαναλαμβάνουμε πως για μας πλέον πρόεδρος και υπόλογος για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΔΑΠ είναι ο ίδιος ο κ. Σταθόπουλος.

 

– Στο ψήφισμα με το οποίο υιοθετήθηκαν θέσεις του σωματείου εργαζομένων για την ανάγκη πρόσληψης ΜΟΝΙΜΟΥ και με ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ προσωπικού. Στο αρχικό κείμενο υπήρχε μια πολύ προβληματική φράση: «οικονομική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία των δήμων». Τη στιγμή που ο υπουργός οικονομικών κ. Βαρουφάκης δημόσια τοποθετείται για την «ανάγκη η ΤΑ να μην παίρνει πόρους από το κράτος αλλά να φορολογεί αυτή τους πολίτες», τη στιγμή που τέτοιες ιδέες κατατίθενται στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, χρειάζεται μεγάλη προσοχή! Με παρέμβαση του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ η συγκεκριμένη φράση συμπληρώθηκε με τη φράση «στηριγμένη στους ΚΑΠ»(την κρατική χρηματοδότηση δηλαδή). Το ψήφισμα εγκρίθηκε, με μοναδικό καταψηφίσαντα τον εκφραστή της «σκληρής δεξιάς» κ. Ησαΐα . Για να δούμε λοιπόν πώς σκέφτεται να διεκδικήσει η δημοτική αρχή «προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας»

 

Και μιας και αναφέραμε τον κ. Ησαΐα, ας κλείσουμε με την πιο «διασκεδαστική» στιγμή: Δεν ήταν άλλη από τα «θερμά συγχαρητήρια» του κ. Ησαΐα προς τον κ. Σταθόπουλο για την «άψογη διοργάνωση της τελετής για την Κυριακή της Ορθοδοξίας» αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν, ακόμα και λεκτικά, οι «ανοησίες περί χωρισμού κράτους – εκκλησίας από τη δημοτική αρχή»! Αν αναρωτιέστε πως αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι σύμβουλοι της «αριστερής πλειοψηφίας»… «Άλαλα τα χείλη των ασεβών»! Κρίμα, για πολλοστή φορά…

 

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!