Αγ. Νικολάος: Κατάληψη του δημαρχείου από γονείς και παιδιά

Σε συμβολικη κατάληψη στο δημαρχείο Αγίου Νικολάου προχωρούν το οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους που (δεν) φιλοξενούνται πλέον στους πέντε παιδικούς σταθμούς του δήμου.

«Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των 5 παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, στους οποίους φιλοξενούνται 300 περίπου παιδιά, νοιώθουμε εξαιρετικά ανήσυχα με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την απογύμνωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου από προσωπικό.», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτουν: «Ήδη έχουν αποχωρήσει 25 παιδιά από τα τμήματα λόγω της εκδίκασης σε πρώτο βαθμό υπόθεσης που αφορούσε προσωπικό με σύμβαση έργου που έληξε, δημιουργώντας προβλήματα στον προγραμματισμό των οικογενειών των παιδιών που έφυγαν από τους παιδικούς. Γνωρίζουμε ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης και μετακίνησης τους με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών η αποχώρηση περισσότερων παιδιών.

Μας έχουν ενημερώσει από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (ΟΚΥΔΑΝ) οτι έχουν κάνει τις απαραίτητες για την πρόσληψη 8 εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών  σταθμών επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου με προσωπική του παρουσία στο γραφείο του Υπουργού κ. Μιχελάκη είχε αποσπάσει την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη τους μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από τον ΟΚΥΔΑΝ η διαδικασία προχωράει και μένουν μόνο οι υπογραφές που χρειάζονται από τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτό όμως θα χρειαστεί, μαζί με τις διαδικασίες πρόσληψης, περισσότερο από δύο μήνες. Το πρόβλημα λοιπόν υπάρχει και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο 2014 που θα λήξουν και οι τελευταίες δίμηνες συμβάσεις.

Επιδιώκουμε  με αυτή μας την δράση να τονώσουμε την ανάγκη ώστε να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου ώστε να μην χρειαστεί να αποχωρήσουν επιπλέων παιδιά από τα τμήματα τους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες του .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΠΑΙΔΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΟΝΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!