Αυξάνεται ο «στόλος» για την καθαριότητα και την ανακύκλωση στην Αθήνα

Τα 23 νέα οχήματα της διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, παρέλαβε το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου. Με τα νέα οχήματα, ο δήμος αναβαθμίζει το τροχαίο υλικό της διεύθυνσης Καθαριότητας και παράλληλα προχωράει στην επέκταση του δικτύου τοποθέτησης μπλε κάδων για την περισυλλογή μεγαλύτερων ποσοτήτων ανακυκλώσιμου υλικού.

Από το σύνολο των οχημάτων, τα 19 παραδόθηκαν στο δήμο Αθηναίων μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Θησέας» και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Τα υπόλοιπα τέσσερα, οχήματα περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, αποτελούν δωρεά της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.).

«Σήμερα στην ουσία πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη παραλαβή της σταδιακής ανανέωσης του στόλου των οχημάτων πάσης φύσεως που αφορά στην καθαριότητα στο δήμο της Αθήνας», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι αύριο θα υπογραφεί η παραλαβή άλλων 18 αυτοκινήτων ανακύκλωσης, ενώ μέχρι το τέλος της πρώτης τετραετίας της παρούσας δημοτικής αρχής θα έχουν παραληφθεί περίπου 150 νέα οχήματα για την καθαριότητα.

«Θέλω να πιστεύω ότι και με τη βοήθεια των συμπολιτών μας, που πρέπει να πειθαρχήσουν στο νέο κανονισμό, η Αθήνα κάποια στιγμή θα γίνει πρότυπη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπενθυμίζοντας ότι με τα 32 αυτοκίνητα φυσικού αερίου, η Αθήνα είναι η δεύτερη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά το Βερολίνο, που χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα αποκομιδής.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η έναρξη των εργασιών στην Κερατέα και στο Γραμματικό, που ήδη έχουν καθυστερήσει.

«Αυτά τα 23 αυτοκίνητα θα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στο έργο σας, γιατί είναι αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, νέας τεχνολογίας, και έρχονται να προστεθούν στα αυτοκίνητα φυσικού αερίου, με τα οποία εφοδιάστηκε ο δήμος, έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους να είναι πολύ περισσότερο ορατό», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος.

«Η προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών είναι επικουρική προς τον δήμο. Θα είμαστε δίπλα σας και από ‘κει και πέρα θα συνεχίσουμε, γιατί εκείνο το οποίο προέχει αυτή την στιγμή είναι να λυθεί οριστικά, και θα λυθεί, το ζήτημα των σκουπιδιών σε όλο το Λεκανοπέδιο», κατέληξε ο υπουργός.

Στην τελετή παρουσίασης-παράδοσης των νέων οχημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Ηλίας Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος δημόπουλος, και εργαζόμενοι στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση