Αυτοί είναι οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί – πόλεις στον κόσμο

Τα city trips είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του διεθνούς τουρισμού καθώς Ευρωπαίοι, Ασιάτες, και Αμερικανοί αναζητούν ελκυστικούς προορισμούς σε πόλεις γειτονικών με τις δικές τους χώρες.

Οι προοπτικές για το εν λόγω τμήμα της αγοράς παραμένουν θετικές παρά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Ωστόσο, εντείνονται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο στις μεγάλες μάζες για τους πολύ δημοφιλείς προορισμούς.

Αυτά είναι ορισμένα από τα ευρήματα της έρευνας ΙΤΒ World Travel Trends Report, η οποία καταρτίσθηκε από την εταιρία συμβούλων τουρισμού IPK International για λογαριασμό της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Παγκοσμίως το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και η Νέα Υόρκη, ήταν οι τρεις κορυφαίου «μητροπολιτικοί» ταξιδιωτικοί προορισμοί (πόλη συν τα περίχωρά της) το 2014, σύμφωνα με το World Travel Monitor. Οι υπόλοιποι κορυφαίοι προορισμοί της πρώτης δεκάδας ήταν το Λονδίνο, το Μακάο, η Μπανγκόκ, η Βαρκελώνη, η Σιγκαπούρη, η Κωνσταντινούπολη και το Μόναχο.

Τα ταξίδια πόλεων αυξήθηκαν κατά 82% μεταξύ 2007 και 2014, για να φτάσουν σε ένα μερίδιο 22% του συνόλου των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με της IPK World Travel Monitor. «Αυτή ήταν η πραγματική δυναμική του τομέα, που έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη της αγοράς κατά τα τελευταία επτά χρόνια,» δηλωσε ο πρόεδρος της IPK Rolf Freitag.

Αυτή η ισχυρή αύξηση αυτή οφείλεται στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, τα καταλύματα χαμηλού κόστους, καθώς και τα νέα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στις πόλεις. Ειδικά στην Ευρώπη, τα ταξίδια της πόλης αυξήθηκαν σε περίπου 20% του συνόλου των εξερχόμενων ταξίδια διακοπών πέρυσι από περίπου 15% το 2007, όπως δείχνουν τα στοιχεία της World Travel Monitor.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΕΙΣ, ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!