Αδυναμία κατάρτισης προϋπολογισμών δηλώνουν οι δήμαρχοι - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
17
Ιανουάριος
Back

Αδυναμία κατάρτισης προϋπολογισμών δηλώνουν οι δήμαρχοι

Την αδυναμία τους να καταρτίσουν προϋπολογισμούς με βάση την πρόσφατη ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών δηλώνουν έξι δήμαρχοι του νομού Σερρών και προαναγγέλλουν ότι σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ  «συμφωνήσαμε και προγραμματίζουμε απαίτηση αλλαγών στην Κ.Υ.Α. ώστε το επόμενο εικοσαήμερο να έχουμε τη δυνατότητα σύνταξης προϋπολογισμών στοιχειωδώς λειτουργικών».

Συγκεκριμένα όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Αμφιπόλεως, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Σερρών και Σιντικής «το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης(αριθμ.πρωτ.47490/18-12-2012) προκαλεί απροσπέραστες δυσκολίες σύνταξης από τους Δήμους ενός απλού και λειτουργικού προϋπολογισμού, που θα επιτρέπει την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και των έκτακτων αναγκών των δημοτών».

Επικεντρώνουν δε στον ασφαλή προγραμματισμό για την κάλυψη αναγκών όπως η κίνηση των οχημάτων, η θέρμανση των δημοτικών χώρων,  η συντήρηση του οδικού δικτύου, η χρηματοδότηση μέσω των Νομικών προσώπων των αθλητικών, προνομιακών, πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων των δήμων και προσθέτουν με έμφαση:  «Φυσικά δεν γίνεται λόγος πλέον για παρεμβάσεις από τους Δήμους που θα συμβάλλουν στην αναγκαία εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη του τόπου».

Παράλληλα, τονίζουν ότι με την ΚΥΑ «καλούνται οι δήμοι μέσα σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση να λάβουν επιπλέον σκληρά οικονομικά μέτρα προς τους δημότες τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν»

Και καταλήγουν: «Σε συνεχή τηλεφωνική διάσκεψη με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη συμφωνήσαμε και προγραμματίζουμε απαίτηση αλλαγών στην Κ.Υ.Α. ώστε το επόμενο εικοσαήμερο να έχουμε τη δυνατότητα σύνταξης προϋπολογισμών στοιχειωδώς λειτουργικών»

»Προς την κατεύθυνση αυτή οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα αποστείλουν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις της Κ.Υ.Α.  στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών».

Σχετικά

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΧΡΕΩΝ ΣΕ 31 «ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ» ΔΗΜΟΥΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!