αδειάζει-τον-μπακογιάννη-ο-γεωργιά-878813
ΔΗΜΟΙ | 11.05.2022 | 16:20

«Αδειάζει» τον Μπακογιάννη ο Γεωργιάδης: «Αν ήθελε να βρει τον Θεοδωρικάκο, θα μπορούσε να τον βρει»

Θέση για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, με αφορμή τα ζητήματα ασφάλειας της πρωτεύουσας, πήρε με δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», κλήθηκε να σχολιάσει όσα ανέφερε την Τρίτη (10/5) ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξή του, ότι δηλαδή έχει αιτηθεί συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο ο τελευταίος εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά του.

«Δεν υπάρχει θέμα διαμάχης, τι έχει να χωρίσει ο Θεοδωρικάκος με τον Μπακογιάννη; Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μπακογιάννης αν ήθελε να βρει τον κ. Θεοδωρικάκο θα μπορούσε να τον βρει, δεν χρειαζόταν να το πει στο ραδιόφωνο. Ο καθένας μπορεί να μας βρει, εμένα όποτε με έχει ζητήσει ο κ. Μπακογιάννης με έχει βρει το επόμενο δευτερόλεπτο, είμαι βέβαιος το ίδιο και τον κ. Θεοδωρικάκο. Όλοι μας δίνουμε τη μάχη για τη σωστή αστυνόμευση στην Αθήνα, υπάρχει κανένας που να μη θέλει να έχει καλή αστυνόμευση η Αθήνα; Επί Θεοδωρικάκου βλέπω μεγάλη διαφορά και βελτίωση στην Αθήνα στην αστυνόμευση. Υποθέτω ότι είναι κάποιου είδους παρεξήγηση, δεν δίνω μεγαλύτερη βάση» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Κώστας Μπακογιάννης βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας.