αδεδυ-καταγγέλλει-τις-αντιδημοκρατι-793695
ΔΗΜΟΙ | 28.11.2022 | 16:24

ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας

Τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας που  έθεσε «εκτός Νόμου» τον Σύλλογο Εργατοϋπαλλήλων του δήμου, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ και σημειώνει:

Σήμερα, σαράντα (40) χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 1264/82, του προοδευτικότερου και δημοκρατικότερου Νόμου στην Ευρώπη για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, ο πλέον νεοφιλελεύθερος «άξονας» της σημερινής κυβέρνησης, που εκφραστής της είναι ο σημερινός Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, με κυνικό τρόπο μεταφέρει τον έλεγχο και την επίβλεψη της συνδικαλιστικής έκφρασης από την Δικαιοσύνη στους ίδιους τους εργοδότες. Γεγονός που αναγνώρισε πρόσφατα και το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αφού με σαφήνεια αποφάνθηκε πως οι διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη είναι σαφώς αντισυνταγματικές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη, το υπ’ αριθμ. 602/23-11-2022 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καταγγέλλει τις ενέργειες του Δημάρχου Αγ. Βαρβαρας, κ. Λάμπρου Μίχου που έθεσε «εκτός Νόμου»!!! τον Σύλλογο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας για τον λόγο ότι δεν εφαρμόζει τις διατάξεις του Ν.(4808/2021) Χατζηδάκη.

Δεν είναι ανεκτό, ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας να αγνοεί τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των Συνδικάτων πανελληνίως, (Τριτοβάθμιων, Δευτεροβάθμιων αλλά και Πρωτοβάθμιων) που έχουν ταχθεί ενάντια στον Νόμο (4808/2021) Χατζηδάκη, να αποστέλλει έγγραφο με το οποίο ενημερώνει το Σύλλογο Εργαζομένων πως η λειτουργία του «ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ»!!! με την αιτιολογία ότι δεν έχουν εκπληρώσει και εφαρμόσει τα όσα ο αντιδραστικός Νόμος Χατζηδάκη προβλέπει.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και ο Πρόεδρός του, Γιώργος Οικονόμου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, διώκεται για ακόμη μία φορά διότι «απλά συμμορφώθηκε, ως όφειλε, με τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και γιατί δεν έχει συμμορφωθεί με το τοπικό νεοφιλελεύθερο δόγμα «τρομοκράτησης» και διώξεων που έχει επιβάλλει ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αντιδημοκρατική ενέργεια του Δημάρχου και τον καλεί να την ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ. Η απόφασή του να «αναστείλει» την λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων αφορά όλους τους εργαζόμενους και όλα τα Σωματεία και ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.