ΑΔΕΔΥ κατά Βούρου για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και ποινικές διώξεις κατά εργαζομένων

Σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εξαπολύει η ΑΔΕΔΥ  και τον καλεί να πάρει πίσω κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και τις απειλές περί ποινικών διώξεων για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, καταδικάζει και καταγγέλλει τη στάση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να αποστείλει έγγραφο στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, με το οποίο ευθέως απειλεί το Διοικητικό Συμβούλιο με ποινικές διώξεις.

Στην προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας Καθαριότητας σε εργολάβους, η Δημοτική Αρχή βρήκε απέναντί της την γενικευμένη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων, όπου με την δυναμική του παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατάφερε την καταψήφιση της εργολαβίας.

Σε μια περίοδο, όπου δοκιμάζεται όλη η χώρα και όλος ο πλανήτης από την πανδημία του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει την ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα, αλλά παράλληλα αναδείχθηκε ξεκάθαρα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των Δήμων, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας επιμένει στις ιδιωτικοποιήσεις, εκτοξεύοντας απειλές προς τους εργαζόμενους για ποινικοποίηση του αγώνα τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και τις αποφάσεις του Σωματείου τους.

Καλούμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Βούρο να πάρει πίσω κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και τις απειλές περί ποινικών διώξεων για τους εργαζόμενους, που υπερασπίζονται τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!