ΑΔΕΔΥ: Καμίνη, ανακάλεσε τις συνδικαλιστικές διώξεις

Να παρέμβει και να ανακαλέσει αμέσως «την επιχείρηση “νόμος και τάξη”, που έθεσε σε εφαρμογή η δημοτική Αρχή, που μόνο αντιδράσεις και αναταράξεις προκαλεί στους εργαζόμενους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ζητεί από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη η ΑΔΕΔΥ. Αφορμή, όπως λέει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ, πράγμα που κατήγγειλε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «οι πρωτοφανείς πειθαρχικές διώξεις της δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων κατά συνδικαλιστών» που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας.

«Οι κύριοι αυτοί νομίζουν ότι οι διώξεις μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως ο Ηλίας Κουτσιμπέλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών του Δήμου, Θεόδωρος Κουλουράς, θα κάμψουν το φρόνημα του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, ενόψει της πανελλαδικής – πανεργατικής κινητοποίησης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.

»Να γνωρίζουν όμως ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται και η αντίστασή τους για την ανατροπή των μνημονίων που συντρίβουν την Ελληνική Κοινωνία και εξαθλιώνουν τους Έλληνες, θα είναι ακόμη ισχυρότερη», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Πρωτοφανείς πειθαρχικές διώξεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων κατά συνδικαλιστών

Φαίνεται πλέον ότι και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηνών συμπλέει με την Κυβερνητική προσπάθεια να προετοιμάσει και να δρομολογήσει την κατάργηση του ν. 1264/82, για αυτό τρομοκρατούν και εφόσον μπορούν τιμωρούν, κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να υπερασπιστούν τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Οι κύριοι αυτοί νομίζουν ότι οι διώξεις μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως ο Ηλίας Κουτσιμπέλης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών του Δήμου, Θεόδωρος Κουλουράς, θα κάμψουν το φρόνημα του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, ενόψει της πανελλαδικής – πανεργατικής κινητοποίησης της 20ης Φεβρουαρίου 2013.

Να γνωρίζουν όμως ότι οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται και η αντίστασή τους για την ανατροπή των μνημονίων που συντρίβουν την Ελληνική Κοινωνία και εξαθλιώνουν τους Έλληνες, θα είναι ακόμη ισχυρότερη.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο της Αθήνας να παρέμβει προκειμένου να ανακληθεί αμέσως η επιχείρηση «νόμος και τάξη», που έθεσε σε εφαρμογή η Δημοτική Αρχή, που μόνο αντιδράσεις και αναταράξεις προκαλεί στους εργαζόμενους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!