Categories: Δήμοι

Αχαΐα: Σύγκρουση “παπανδρεϊκών” -“βενιζελικών” -Ποιον δήμο διεκδικούν

Αχαΐα: Τον Δήμο Αιγιαλείας,  από τον νυν “πράσινο” (‘παπανδρεϊκό”) δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, αποφάσισε να διεκδικήσει ο, στενός πολιτικός φίλος του Β. Βενιζέλου, Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στο Αίγιο, τις βασικές αρχές της παράταξής του, χωρίς παρ’ όλα αυτά να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας, υπήρξε καταρχάς ιδιαίτερα επικριτικός κατά του δημάρχου κ. Καλογερόπουλου και της δημοτικής αρχής αλλά και κατά της μείζονος μειοψηφίας του κ. Γούτου, για τη διαχείριση βασικών ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο.

“Ο κόσμος μας και ιδιαίτερα οι νέοι μας λένε καθημερινά “κάντε κάτι, δεν πάει άλλο”. Και κάποιοι αναρωτιούνται γιατί ο Σπηλιόπουλος τώρα προχωρά μαζί με ένα κίνημα (γιατί κίνημα είναι) νέων ανθρώπων στη διεκδίκηση του Δήμου. Η απάντηση είναι ότι δεν έχουμε καμία φιλοδοξία για ατομική επιβεβαίωση. Έχουμε κάνει πολλά στην πολιτική μας διαδρομή. Ο λόγος που μας κινητοποίησε είναι ότι βλέπουμε το προσωπικό που διευθύνει το Δήμο, τον έχει οδηγήσει στην παρακμή και τη μιζέρια” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Σπηλιόπουλος διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2019 ήταν “αντάρτης” υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κόντρα στον, επίσης “παπανδρεϊκό”,  Απόστολο Κατσιφάρα, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην ήττα του και τη νίκη του “γαλάζιου” Νεκτάριου Φαρμάκη, τον οποίο και στήριξε ανοιχτά στον β΄γύρο.

Αναλυτικά το το βιογραφικό του υποψήφιου Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Κώστα Σπηλιόπουλου:

Ο Βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος κατάγεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μελισσίων του Δήμου Αιγίου.
Γεννήθηκε από αγρότες γονείς και είναι το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.
Αποφοίτησε ως Πολιτικός Μηχανικός από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1979.
Από το 1981 εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός και διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο στην πόλη του Αιγίου μέχρι το 2003, οπότε και ίσχυσε το ασυμβίβαστο.
Άρχισε την πολιτική του διαδρομή το 1982, σε ηλικία είκοσι πέντε(25) ετών, ως εκλεγμένος Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Μελισσίων Αιγίου.
Το 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αιγίου.
Το 1994 εξελέγη πρώτος σε ψήφους Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας και κατέλαβε το αξίωμα του Αντινομάρχη Μελετών και Εκτέλεσης Έργων.
Από το 1974 είναι κομματικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ενώ έχει διατελέσει και Γραμματέας του Κινήματος στην Αιγιάλεια.
Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.
Ως Βουλευτής, έχει συμμετάσχει σε όλες, σχεδόν, τις Επιτροπές της Βουλής και ανήκει στους Βουλευτές με έντονη Κοινοβουλευτική παρουσία.
Είναι Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Είναι, επίσης, μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Εξελέγη Εισηγητής του ΚΤΕ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υποδομών.
Υπήρξε μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ορίστηκε αντιπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην IPU (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση), όπως επίσης και στην COSAC (Συνέλευση Αντιπροσώπων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.).

Ο νυν δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, γνωστός “παπανδρεϊκος στην Αχαΐα, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της ΠΕΤΑ, επί προεδρίας Κώστα Ασκούνη, ενώ του 2019 μετά από τρεις θητείες στον καποδιστριακό δήμο Συμπολιτείας, εξελέγη δήμαρχος Αιγιαλείας με 29,3% στον α’ γύρο και 53,9% στον β.

Αναλυτικά το βιογραφικό του νυν Δημάρχου Αιγιαλείας, κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου:

– Είναι Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών)

– Είναι Οικονομικός Επιθεωρητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων της χώρας μας.

Έχει διατελέσει:

– Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδος.

– Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος.

– Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Τοπικής Ένωσης Δήμων, Νομού Αχαΐας.

– Μέλος Επιτροπής θεσμών και Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

– Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

– Δήμαρχος Συμπολιτείας.  Ο μοναδικός Καποδιστριακός Δήμαρχος στο Δήμο Συμπολιτείας. Την τρίτη τετραετία εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή πετυχαίνοντας ποσοστό 72% σε επιβράβευση του έργου του.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά

Στις Δημοτικές εκλογές του 2019, εκλέχθηκε Δήμαρχος Αιγιαλείας.

Comments are closed.


Recent Posts

“Βόμβα” Ανδρουλάκη: Θέλει πρωθυπουργό Βενιζέλο σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Δεν λένε να σβήσουν οι «φωτιές» που άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με…

7 λεπτά ago

«Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα» – Τι αποκαλύπτει η χήρα του Καραϊβάζ

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του σε δυο εβδομάδες και οι δράστες…

16 λεπτά ago

Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σε κατάστημα ψιλικών, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη. Ένα άτομο εισέβαλε στο…

27 λεπτά ago

Τα ζώδια που θα σας διεκδικήσουν χωρίς να τα παρατήσουν

Ζώδια: Όταν πρόκειται για ραντεβού και φλερτ, υπάρχουν εκείνοι που τους αρέσει να περιμένουν και να αφήνουν τα πράγματα να…

40 λεπτά ago

Έβερτον: Παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για οικονομικές παραβιάσεις

Η Έβερτον παραπέμφθηκε από την Premier League σε ανεξάρτητη επιτροπή, με την κατηγορία ότι παραβίασε το Financial Fair Play κατά τη διάρκεια…

48 λεπτά ago

«Μειώνονταν τα άτομα στη σχολή του» – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον προπονητή-βιαστή

Μια πρώην αθλήτρια του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο από την Ηλιούπολη δήλωσε πως είχε παρατηρήσει η ίδια, αλλά και άλλοι συναθλητές της, να…

60 λεπτά ago