Α.Τ. Περάματος: Ζητεί ο δήμος να γίνει… καταδότης εργαζόμενων μεταναστών

Την αποκάλυψη την έκανε η Κ.Ο. του ΚΚΕ με ερώτησή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια: «Το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος με επιστολή του προς το Δήμο Περάματος ζητάει τα στοιχεία όλων των καταστημάτων με αλλοδαπούς ιδιοκτήτες που λειτουργούν στα όρια αρμοδιότητας του συγκεκριμένου δήμου, όπως και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών».

Όπως αναφέρουν, «το συγκεκριμένο αίτημα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς έρχεται στον απόηχο των προκλητικών ερωτήσεων της ναζιστικής |Χρυσής Αυγής» για τον αριθμό των παιδιών μεταναστών που φιλοξενούνται σε δημοτικούς σταθμούς και των μεταναστών φοιτητών που φιλοξενούνται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Εύλογες ανησυχίες γεννιούνται και από το γεγονός ότι πληθαίνουν οι επιθέσεις, οι απειλές και η τρομοκρατία σε βάρος αλλοδαπών βιοπαλαιστών καταστηματαρχών από φασιστικές οργανώσεις και συμμορίες, χωρίς να έχει εκδηλωθεί αντίστοιχη ευαισθησία από τις αστυνομικές αρχές.

»Τέλος, ακόμη περισσότερες ανησυχίες προκαλούνται από τις αυξανόμενες καταγγελίες για ανοχή, συγκάλυψη ακόμη και συνενοχή εκ μέρους αστυνομικών υπαλλήλων στα καθημερινά κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών».

Κατόπιν των παραπάνω, το ΚΚΕ ζητεί να μάθει:

  • Ποιος διέταξε την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του αστυνομικού τμήματος Περάματος;

  • Εάν έχουν προχωρήσει και άλλα αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες σε αντίστοιχες ενέργειες;

  • Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η συγκέντρωση των στοιχείων αλλοδαπών καταστηματαρχών από την Αστυνομία;

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!