φιλαδέλφεια-ιδιωτικοποίηση-της-υπηρ-182386
ΔΗΜΟΙ | 04.11.2017 | 14:16

Φιλαδέλφεια: Ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Πρασίνου καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για απόδοση 1,3 εκατ. ευρώ σε εργολαβικά συμφέροντα για την συντήρηση 11 σημείων της πόλης για ένα χρόνο. Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη, η επίσημη δικαιολογία του Δήμου είναι η έλλειψη προσωπικού, «τα ίδια δηλαδή που λέει η κάθε δημοτική αρχή για να καλύψει την πολιτική επιλογή να εκχωρηθούν υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Την ίδια στιγμή, η παράταξη επιτίθεται και στην Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προβληματισμό όμως δημιουργεί και η στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου και αυτό γιατί

Α) Μελος του ΔΣ του Σωματείου προΐσταται στην διεύθυνση της υπηρεσίας πρασίνου. Δεν είχε ενημέρωση για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης?

Β)Το ΔΣ του Σωματείου παίρνει κάθε φορά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είδαν ότι την Τετάρτη 1/11 υπήρχε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη?

Γ) Την Πέμπτη 2/11 (την επόμενη μέρα από την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο) συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου με 10 θέματα, όχι όμως την ιδιωτικοποίηση του πρασίνου.

Μάλλον επιβεβαιώνουν ότι στις κρίσιμες στιγμές αποτελούν το καλύτερο σύμμαχο της Δημοτικής Αρχής», συμπληρώνει.

Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό ελήφθη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – Δείτε την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου ΕΔΩ

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπούμε φραγμός στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις. Έκτακτη γενική συνέλευση οργάνωσης του αγώνα για την αποτροπή της εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ, συμπληρώνοντας ότι «αν επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση στο πράσινο, θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλες υπηρεσίες με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού».

«Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ :

1.300.000 ευρώ αποφάσισε να ΄΄μοιράσει΄΄ σε εργολαβικά συμφέροντα η δημοτική αρχή του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας για την συντήρηση 11 σημείων της πόλης για ένα χρόνο. Η επίσημη δικαιολογία είναι η έλλειψη προσωπικού τα ίδια δηλαδή που λέει η κάθε δημοτική αρχή για να καλύψει την πολιτική επιλογή να εκχωρηθούν υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αντί η δημοτική αρχή να δώσει με αυτά τα χρήματα δουλειά σε πάνω από 50 ανέργους προχωρώντας σε προσλήψεις προσωπικού επιλέγει να τα εκχωρήσει σε τσέπες ιδιωτών.

Αντί να προχωρήσει στην πρόσληψη και των υπόλοιπων επιτυχόντων από παλαιότερους διαγωνισμούς επιλέγει τους ιδιώτες.

Αντί στους ήδη  εργαζόμενους στο πράσινο να δώσει το ανθυγιεινό επίδομα  η απάντηση του Δήμου είναι ότι δεν έχει λεφτά. Λεφτά υπάρχουν μόνο για τους εργολάβους.

Προβληματισμό όμως δημιουργεί και η στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου και αυτό γιατί

Α) Μελος του ΔΣ του Σωματείου προίσταται στην διεύθυνση της υπηρεσίας πρασίνου. Δεν είχε ενημέρωση για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης?

Β)Το ΔΣ του Σωματείου παίρνει κάθε φορά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είδαν ότι την Τετάρτη 1/11  υπήρχε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη?

Γ) Την Πέμπτη 2/11 (την επόμενη μέρα από την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο) συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου με 10 θέματα, όχι όμως την ιδιωτικοποίηση του πρασίνου.

Μάλλον επιβεβαιώνουν ότι στις κρίσιμες στιγμές αποτελούν το καλύτερο σύμμαχο της Δημοτικής Αρχής

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μπούμε φραγμός στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις. Έκτακτη γενική συνέλευση οργάνωσης του αγώνα για την αποτροπή της εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αν επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση στο πράσινο, θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλες υπηρεσίες με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού.