ΔΑΣ-ΟΤΑ – «Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ βάζουν πλάτη στη ΝΔ»

Το γεγονός ότι η Συνδικαλιστική Ανατροπή και η ΔΑΚΕ στήριξαν και «έβαλαν πλάτη» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους δημάρχους χθες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, καταψηφίζοντας την πρόταση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για προκήρυξη απεργίας, τη μέρα που η ΝΔ θα ανακοινώσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο, θίγει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, είναι οι ίδιες δυνάμεις που επανέλαβαν την πρόταση τους για μία “καλή αξιολόγηση” των δημοσίων υπαλλήλων, για λογαριασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα από την ανακοίνωση της η ΔΑΣ-ΟΤΑ εξαπολύει παράλληλα επίθεση και στην Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚ) ΟΤΑ, επειδή καταψήφισε την πρόταση για απεργιακή απάντηση στο συνδικαλιστικό νόμο, δείχνοντας έτσι, όπως αναφέρουν, «για μία ακόμα φορά ότι το μέτωπο της δεν είναι με την κυβερνητική πολιτική, αλλά το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει την εκάστοτε αντιλαϊκή πολιτική».

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση, μέσω των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού και των στελεχών της ετοιμάζεται να φέρει έναν νόμο στα «μουλωχτά και αιφνιδιαστικά», έναν νόμο που
θα ξεκινήσει διώξεις απέναντι στα σωματεία τους, απέναντι στη συνδικαλιστική δράση, ένα νόμο που θα απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα στην οργάνωση, στη διεκδίκηση και να βρίσκονται μέσα στους χώρους δουλειάς.

Καταληκτικά απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και στους εργαζόμενους με συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν τη απεργιακή απάντηση στο νέο συνδικαλιστικό νόμο.

ΟΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΔΑΣ ΟΤΑ, ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!