αυτοδιοικητικές-εκλογές-τι-παιζουν8-1197170
ΟΤΑ | 26.09.2023 | 07:10

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Τι “παιζουν” οι στοιχηματικές εταιρείες για τις περιφέρειες

Μετά το ρεπορτάζεις για το τι προβλέπουν οι στοιχηματικές εταιρίες για τους δήμους της Αττικής, το aftodioikisi.gr, παρουσιάζει τις προβλέψεις για τις 13 περιφέρειες, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 8/10 και 15/10.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχέση με τις εκλογές του 2019, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, νικητής θα είναι όποιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 43% (δηλαδή 43% + μια ψήφο). Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι δυο πρώτοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Η θητεία τους θα είναι πενταετής και θα διαρκέσει από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Τι δίνουν οι στοιχηματικές για της περιφέρειες της χώρας

Στην Περιφέρεια Αττικής, φαβορί, για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι ο υποψήφιος της ΝΔ, Νίκος Χαρδαλιάς, που η απόδοση του βρίσκεται 1,01. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Ιωακειμίδη με 7, ενώ τον ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 12. Τέλος, σε απόδοση 20 βρίσκουμε τον Γιάννη Πρωτούλη και την Μαριάννα Τσίχλη.

Στην Στερεά Ελλάδα, ο νυν περιφερειάρχης Φώτης Σπανός, βλέπει την απόδοση του να είναι σε επίπεδα της τάξεως του 1,01. Ενώ, η απόδοση του γνωστού ηθοποιού και πρώην δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλετσου βρίσκεται στο 5,5. Στην τρίτη θέση πλασσάρεται ο Κώστας Μαρκόπουλος με 15, ενώ τον ακολουθούν ο Κώστας Μπασδέκης και ο Λουκάς Αποστολίδης με 20.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με την εκλογή του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, από τον α΄ γύρο να έχει απόδοση 1,16, ενώ απλώς να εκλεγεί 1,01.  Από τους αντιπάλους του ο  Γιάννησ Μυλόπουλος, βρίσκεται σε απόδοση 7, και οι υπόλοιποι μεγαλύτερη του 50.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, είναι στην ίδια κατηγορία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με την απόδοση να είναι ακόμα μικρότερη για να κερδίσει 1,05 από την πρώτη Κυριακή, ενώ, για να κερδίσει απλά τις εκλογές δίνει 1,001, με τον επόμενο υποψήφιο να βρίσκουμε τον Σπύρο Δανέλλη (ΣΥΡΙΖΑ) στο  7, και τους υπόλοιπους δύο υποψηφίους, Αλέξανδρο Μαρινάκη και Νίκο Ζουμπουλάκη να τους βρίσκουμε σε απόδοση 10 και 50 αντίστοιχα.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Θράκης και Μακεδονίας, οι αποδόσεις δίνουν ένα μικρό ντέρμπι για την νίκη. Στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Χρήστο Μέτιο με 1,35 και στην δεύτερη θέση τον Χριστόδουλο Τοψίδη με 2. Με τους επόμενους διεκδικητές να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, σαν φαβορί δίνεταει ο νυν Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης με απόδοση 1,07 ενώ τον ακολουθεί ο Σπύρος Ριζόπουλος με 4,50. Τέλος, οι επόμενοι υποψήφιοι περιφερειάρχες με εξαίρεση τον Λάμπρο Γεωργόπουλου που είναι σε απόδοση 10, τους βρίσκουμε πάνω από 20.

Στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, οι στοιχηματικές εταιρίες, βλέπουν την νυν περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου να χάνει την μάχη της Περιφέρειας από τον Γιάννη Τρεπεκλή. Συγκεκριμένα, στον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Τρεπεκλή, οι στοιχηματικές του δίνουν μια απόδοση στο 1,40, ενώ στην νυν περιφερειάρχη 2,6. Όσο για τον πρώην περιφερειάρχη και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θόφωρο Γαλατσιάτο η απόδοσή του είναι στο 5.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι στοιχηματικές βλέπουν ντέρμπι μεταξύ του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και του Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ ακολουθεί η Βασιλική Χοχλάκα.  Συγκεκριμένα, οι εταιρίες δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στον Αλκιβιάδη Στεφανή με απόδοση 1,70 έναντι του Κώστα Μουτζούρη με 1,9. Τέλος, η Βασιλική Χοχλάκα βρίσκεται στο 7.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σαν πρώτο φαβορί δίνεται ο Δημήτρης Πτωχός με 1,60, με τον Πέτρο Τατούλη να τον ακολουθεί σε κοντινή απόσταση με 2,15. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουτσούλη με 8. Με τους υπόλοιπους υποψηφίους να είναι είναι σε μεγάλες αποδόσεις.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα πράγματα μάλλον είναι εύκολα για τον νυν Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο. Σύμφωνα, με τις στοιχηματικές, ο νυν περιφερειάρχης είναι σε απόδοση 1,01 για να κερδίσει, ενώ για να καταφέρει να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή αυτή τη απόδοση ανεβαίνει στο 1,15. Τέλος, στην δεύτερη θέση σύμφωνα με τις στοιχηματικές βρίσκουμε την Χρύσα Καραγιάννη με 8 και στην τρίτη θέση τον Νικηφόρο Παπανικόλα με 15.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,  ο νυν περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, δείχνει να έχει κλειδώσει την νίκη και την ανανέωση της θητείας του στην περιφέρεια. Συγκεκριμένα, οι στοιχηματικές εταιρίες του δίνουν την απόδοση του 1,01 έναντι του δεύτερου και υποψηφίου με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Σκιαδαρέση που είναι σε απόδοση 8. Τέλος στην τρίτη θέση είναι ο Βασίλης Χατζηλάμπρου με 10. Οι επόμενοι υποψήφιοι είναι σε μεγάλες αποδόσεις.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως φαβορί εμφανίζεται ο Γιώργος Αμανατίδης με απόδοση 1,30, ενώ ο νυν περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης βρίσκεται αρκετά υψηλότερα (2,6). Όσο για την κοινή υποψήφια ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ Γ. Ζεμπιλιάδου, φτάνει το 5.

Τέλος, μετά τις φονικές πλημμύρες, δεν προσφέρεται για στοιχηματισμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για αυτό και δεν υπάρχει η ανάλυση της.