αυτοδιοικητικές-εκλογές-στοιχηματι-1232041
ΟΤΑ | 25.09.2023 | 18:11

Αυτοδιοικητικές εκλογές -Στοιχηματικές: Σε ποιους ποντάρουν στους δήμους κατά Περιφέρεια

Για τους Δήμους της Αττικής  το aftodioikisi.gr κατέγραψε πού ποντάρουν οι στοιχηματικές εταιρείες. Σήμερα είναι η σειρά των μεγάλων δήμων της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 18/10 και όπου χρειαστεί θα υπάρξει και δεύτερος γύρος την Κυριακή 15/10. Σε σχέση με τις εκλογές του 2019, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, νικητής θα είναι όποιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 43% (δηλαδή 43% + μια ψήφο). Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι δυο πρώτοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Η θητεία τους θα είναι πενταετής και θα διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2024, έως την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Περιφέρεια Στερεά Ελλάδος

Στις στοιχηματικές εταιρίες μέχρι την στιγμή, που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν βγει για στοιχηματισμό μόνο τρεις δήμοι. Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δήμος Λαμίας και ο Δήμος Θήβας, πάμε να δούμε τις προβλέπουν οι στοιχηματικές.

Στον Δήμο Χαλκιδέων, ετοιμάζονται για ένα ντέρμπι για γερά νεύρα μεταξύ της νυν δημάρχου, Έλενας Βάκας με τον υποψήφιο Γιώργο Σπύρου. Σύμφωνα με τις αποδόσεις στην πρώτη θέση βρίσκουμε υον Γιώργο Σπύρου με 1,7 με την κ. Βάκα να είναι στην δεύτερη θέση με 1,8. Ενώ ακολουθεί η Άννα Παππά με 8,5.

Στον Δήμος Λαμίας, τα πράγματα είναι λίγο πιο παράξενα. Με τον δήμαρχο Θύμιο Καραισκό να καταγγέλει ακόμα και επιθέσεις εναντίον του από αντιπάλους του. Στις στοιχηματικές, αυτήν την ώρα δίνεται σαν φαβορί ο Πανουργιάς Παπαιωάνου με 1,45, με τον νυν δήμαρχο να ακολουθεί με 2,05.

Στον Δήμο Θηβαίων, ο νυν δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου, δίνεται σαν απόλυτο φαβορί με τις στοιχηματικές να του δίνουν ένα ποσοστό κοντά στο 1,35. Με τον αντίπαλο του Αλέκο Στάικο στο 2,85.

Περιφέρεια Κρήτης

Στην Περιφέρεια Κρήτης και σε συγκεκριμένα στους τρεις δήμους που είναι για στοιχηματισμό υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί.

Στον Δήμο Ηρακλείου, ο Αλέξης Καλοκαιρινός, δίνεται σαν το απόλυτο φαβορί έναντι των τριών του αντιπάλων. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλοκαιρινός προσφέρεται στο 1,15, με τον Μιχάλη Καραμαναλάκη στο 2,75. Ενώ, στους δύο επόμενους υποψηφίους τον κ. Δουλουφάκη και την κ. Καναβάκη να βρίσκονται 15 και 25 απόδοση αντίστοιχα.

Στον Δήμο Ρεθύμνου, τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα σύμφωνα με τις στοιχηματικές, με τον νυν δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, να έχει βάλει πλώρη για την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης, έχει απόδοση 1,01 έναντι της αντιπάλου του Ειρήνη Κουτσαλεδάκη με 8. Ενώ ακολουθεί και ο Μανούσος Μανουσογιάννης με 12.

Στον Δήμο Χανίων, ο Παναγιώτης Σημανδράκης δείχνει το απόλυτο φαβορί, με απόδοση 1,05, με την Ειρήνη Μανιμαδάκη να είναι σε απόδοση 4,50. Τέλος, οι επόμενοι δύο υποψήφιοι, Ειρηναίος Μαράκης και Χαράλαμπος Λουτσέτης να βρίσκονται σε αποδόσεις 12 και 20 αντίστοιχα.

Περιφέρεια Ηπείρου

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, για στοιχηματισμό υπάρχουν δύο δήμοι. Των Ιωαννίνων και Άρτας, και με τις δύο περιοχές, σύμφωνα με τις στοιχηματικές να ετοιμάζονται για ντέρμπι.

Στον Δήμο Ιωαννίνων, υπάρχει ντέρμπι για 5 υποψηφίους με τις αποδόσεις να κυμαίνονται για τον πρώτο από 2,35 εώς 6. Συγκεκριμένα, στο 2,35 βρίσκουμε τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου, στο 2,7 τον Θωμά Μπέγκα, στο 4 την Τατιάννα Καλογιάννη, στο 5 τον Παντελή Κολόκα και στο 6 τον Νικόλαο Γκόντα.

Στον Δήμο Αρτας, διεκδικούν τον δήμο ο Χριστόφορος Σιαφάκας με απόδοση 1,40 και ο νυν δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης με απόδοση 1,60.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εδώ, σύμφωνα με τις στοιχηματικές μιλάμε για ντέρμπι για τους δύο δήμους που υπάρχουν για στοιχηματισμό.

Στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, είναι υπόθεση δύο. Με την Μερόπη Υδραίου και τον Στέφανο Πουλημένο να έχουν απόδοση και οι δύο 1,8.

Στον Δήμο Ζακύνθου, η κατάσταση είναι ντέρμπι για 3 υποψήφιους. Ειδικά, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Τσουρουνάκης με 1,75 στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Στασινόπουλος με 2 και στην τρίτη ο  Νικήτας Αρετάκης με 4.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μοναδικός δήμος που προσφέρεται για στοιχηματισμό είναι ο δήμος Καστοριάς. Σύμφωνα, με τα ποσοστά μιλάμε για ένα ακόμα ντέρμπι με τους τρεις υποψηφίους να είναι κοντά. Ειδικότερα, στο 1,9 βρίσκουμε τον Γιάννη Κορεντσίδη, στο 2 τον Απόστολο Τσούκα και στο 2,5 τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη.

Περιφέρεια Νοτίου & Βορείου Αιγαίου

Στις Περιφέρειες του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, για στοιχηματισμό προσφέρονται μόνο 4 νησιά. Αλλά με ξεκάθαρα φαβορί προς την νίκη στις εκλογές.

Στον Δήμο Ρόδου, ακλόνητο φαβορί είναι ο νυν Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης με 1,35 με τους αντιπάλους του να βρίσκονται, ο Αλέξανδρος Κολιάδης με 2,2 στην δεύτερη θέση και τον Νικόλα Γερονικόλα στην τρίτη θέση με 12.

Στον Δήμο Κω, φαβορί λογίζεται ο Θεοδόσης Νικηταράς με 1,35, με Γιώργο Κυρίτση να τον ακολουθεί με απόδοση 3.

Στον Δήμο Μυτιλήνης, η μάχη είναι μεταξύ του Παναγιώτη Χριστόφα που έχει απόδοση 1,35 και του Πανάγου Κούφελου με απόδοση 2,5. Ενώ πιο πίσω είναι και η Νίκη Τσιριγώτη με 20 απόδοση.

Στον Δήμο Σάμου, 4 υποψήφιοι δήμαρχοι είναι πολύ κοντά σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες. Συγκεκριμένα, στο 1,65 βρίσκουμε τον Σταμάτη Καρμαντζή, στο 3,50 απόδοση τον Γιάννη Μαλαφή, τον Κώστα Τριαντάφυλλο με 4 και τέλος τον Γιάννη Καραβασίλη με 5.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, βρίσκουμε ένα φαβορί και τρεις μάχες για τους δήμους.

Στον Δήμο Πάτρας, ο Κώστας Πελετίδης είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Συγκεκριμένα, έχει το ποσοστό 1,01 έναντι του Κώστα Αιβάλη που είναι 6, ενώ ο Κώστας Σβόλης και ο Πέτρος Ψωμάς, λαμβάνουν από τις στοιχηματικές αποδόσεις της τάξεως 10 και 15 αντίστοιχα.

Στον Δήμο Αγρινίου, φαβορί με 1,55 βρίσκουμε τον Γιώργο Παπαναστάσιου, στην δεύτερη θέση τον Κώστα Πιστιόλα με 2, και στην τρίτη θέση τον Δημήτρη Τραπεζιώτη με 7.

Στον Δήμο Πύργου, τέσσερις υποψήφιοι είναι σχεδόν, όλοι πολύ κοντά. Ειδικότερα, ένα μικρό προβάδισμα, έχει ο Τάκης Αντωνακόπουλος με 1,8 και μετά τον ακολουθούν ο Στάθης Καννής με 3, και οι Διονύσης Μπέλτσος και Σπύρος Λιάτσης με 4.

Στον Δήμο Αιγιαλείας, υπάρχει η μάχη μεταξύ των Χρήστου Γούτο και Δημήτρη Καλογερόπουλου που τους βρίσκουμε και τους δύο σε απόδοση 1,90.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για στοιχηματισμό προσφέρεται ο Δήμος Ναυπλίου, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Δήμος Κορίνθου, ο Δήμος Τρίπολης και Άργους – Μυκηνών.

Στον Δήμο Ναυπλίου, φαβορί είναι ο Δημήτρης Κωστούρος με 1,9 και τον ακολουθούν οι Δημήτρης Ορφανός με 2 και ο Κωνσταντίνος Μάκαρης με 3.

Στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, φαβορί παρουσιάζεται ο Δημήρης Καμπόσος με 1,45 έναντι του Ιωάννη Μαλτέζου με 2,4.

Στον Δήμο Τρίπολης, έχουν ντέμπι μεταξύ του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Τζιούμη (1,6 σαπόδοση) και του πρώην δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη (2).

Στον Δήμο Καλαμάτας, όπως φαίνεται θα ανανεώσει την θητεία του, ο νυν δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα, οι στοιχηματικές δίνουν στον νυν δήμαρχο, απόδοση 1,15 έναντι του δεύτερου Παναγιώτη Χειλά με 3.

Στον Δήμο Κορίνθου, η μάχη θα δοθεί μεταξύ του Βασίλη Νανόπουλου που προσφέρεται στο 1,45 και του Νίκου Σταυρέλη με 1,8.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχουν αρκετά ντέρμπι και μερικά ακλόνητα φαβορί.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο νυν Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εμφανίζεται ως φαβορί στις στοιχηματικές με απόδοση 1,6, ενώ από κοντά ακολουθεί ο Στέλιος Αγγελούδης με 2,2 και ο Σπύρος Πέγκας με 5.

Στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη, Βέροιας, Θέρμης, Αμπελόκηπων – Μενεμένης και Χαλκηδόνας, υπάρχουν όχι απόλυτα φαβορί αλλά σίγουρες νίκες σύμφωνα με τις στοιχηματικές. Συγκεκριμένα, ο Σίμος Δανιηλίδης, Ιγνάτιος Καιτεζίδης, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Λάζαρος Κυρίζογλου και Σταύρος Αναγνωστόπουλος  έχουν απόδοση μικρότερη από 1,10.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα ποσοστά για τους υποψηφίους περιφερειάρχες αλλά υπάρχουν για δύο δήμους της Θεσσαλίας.

Στον Δήμο Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος, όπως δείχνουν οι στοιχηματικές θα είναι ο νικητής με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 1,05, έναντι 7 του Ν. Παπαπέτρου.

Στον Δήμο Λάρισας, ο νυν Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, προηγείται με απόσοση 1,35 αλλά νοιώθει την απόσταση από τον αντίπαλο το Θανάση Μαμάκο να μικραίνει, με τις στοιχηματικές να του δίνουν 1,8.