αττική-τι-εισηγούνται-οι-δήμαρχοι-για-399692
ΟΤΑ | 06.02.2023 | 13:22

Αττική: Τι εισηγούνται οι Δήμαρχοι για τα σχολεία – Δηλώσεις στο aftodioikisi

Η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” έφερε πολύ χιόνι στην Αττική με την τρίτη φάση της να ξεκινά σήμερα το μεσημέρι. Οι δρόμοι στις κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτοί, όμως σε αρκετούς Δήμους, απ΄ ό,τι φαίνεται (σ.σ. σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί στους γονείς) θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία αφού οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και κανείς δεν ξέρει τα αποτελέσματα του τρίτου κύματος της κακοκαιρίας.

“Τα σχολεία μάλλον και αύριο θα παραμείνουν κλειστά” επισημαίνει στο aftodioikisi.gr, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, λέγοντας στη συνέχεια: “Έχει χιονίσει πολύ στο Καλέτζι, στο Γραμματικό και στον Βαρνάβα και λιγότερο σε Νέα Μάκρη και Βουτζά. Θα δούμε τι θα αποφασιστεί και το μεσημέρι στη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη” ( σ.σ, είναι προγραμματισμένη για τις 14.30).

“Αν παραμείνει έτσι η κατάσταση είναι μια χαρά. Έχει χιόνι, μαλακό όμως, μας είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος: “Όσο για τα σχολεία, εμείς μπορούμε αύριο να ανοίξουμε”

“Η κατάσταση είναι καλή στην πόλη μας. Στη σημερινή σύσκεψη θα αποφασιστεί για τα σχολεία”, τονίζει ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γεώργιος Θωμάκος.

Κλειστά σε Φυλή, Αγία Παρασκευή, Ωρωπό, Διόνυσο

Για την κατάσταση και το άνοιγμα των σχολείων, μας μίλησε και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς: “Το παλεύουμε γερά. Καλή είναι η κατάσταση, όσο για τα σχολεία, θα γίνει σύσκεψη, όμως μάλλον σε εμάς θα παραμείνουν κλειστά και αύριο”.

“Οι δρόμοι είναι διαβατοί. Άλλωστε εμείς έχουμε και 15 μηχανήματα που τους ανοίγουν συνεχώς” αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλειος Ζομπάς. “Έχουμε 10 πόντους χιόνι. Το καλό είναι ότι βγήκε κάποια στιγμή ήλιος και έλιωσε τα χιόνια που ήταν στα δέντρα, οπότε δεν είχαμε προβλήματα σαν τα περσινά. Για τα σχολεία, θα γίνει σύσκεψη αλλά μάλλον σε μας θα είναι κλειστά και αύριο”.

“Τα σχολεία μάλλον θα είναι κλειστά και αύριο”, μας λέει ο Δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης. “Πολύ χιόνι έριξε. Μέχρι και τη θάλασσα. Έχουμε 80 πόντους χιόνι και στη θάλασσα 15 πόντους”.

“Κλειστά τα σχολεία μάλλον και αύριο”, μας είπε και ο Δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης. Δίνουμε αγώνα αυτή τη στιγμή. Οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές”, προσθέτει.