Κυριακή
17
Σεπτέμβριος
Back

Υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα

«Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς η συζήτηση αυτή είναι απαραίτητη» σημείωσε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στα πλαίσια της ΔΕΘ, αναλύοντας τον σχεδιασμό του για την επέκταση της υποχρεωτικής ασφάλισης περιουσιών έναντι φυσικών φαινομένων. Ουσιαστικά προανήγγειλε ένα νέο χαράτσι που θα φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού, σε μια προσπάθεια να απαλλάξει τον κρατικό προϋπολογισμό από την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ πήρε επιπρόσθετα κονδύλια 500 εκατ ευρώ εξηγώντας πως οι δυνατότητες της πολιτείας δεν είναι απεριόριστες.

«Έχουμε υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων. Πιστεύω ότι τελικά θα καταλήξουμε σε ένα σχήμα όπου η ασφάλιση της περιουσίας θα είναι υποχρεωτική. Θα δούμε και τον τρόπο που θα βοηθήσει το κράτος. Οσο περισσότερα σπίτια ασφαλίζονται τόσο πέφτει το ασφάλιστρο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως επιχειρήσεις μένουν ανασφάλιστες και πως οι επιχειρηματίες αφήνουν ακάλυπτες την εταιρεία του. Εχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε την συζήτηση. Σχεδιάζουμε μεγάλη αναμόρφωση στον ΕΛΓΑ για να προσαρμόσουμε την αγροτική ασφάλιση στις απαιτήσεις των καιρών. Το πλαίσιο του ΕΛΓΑ είναι του 1950 άλλες εποχές. Πρέπει να δούμε τον τρόπο που οι αγρότες θα καταβάλουν τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!