υπ-οικονομικών-kοινοποίηση-ετήσιας-έκ-1097497
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.05.2023 | 18:22

Υπ. Οικονομικών: Kοινοποίηση Ετήσιας Έκθεσης των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου έτους 2022 στη ΓΔΔΕ

Εγκύκλιο για την κοινοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου έτους 2022 στη ΓΔΔΕ, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται:

Με το ν.4795/2021 (Α΄62), προσδιορίζεται το θεσμικό πλαίσιο του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθ. 13, έως τις 31 Μαρτίου κάθε έτους, υποβάλλεται από τον Προϊστάμενο της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στον επικεφαλής του φορέα και στην Επιτροπή Ελέγχου, η Ετήσια Έκθεση του προηγούμενου έτους, η οποία κοινοποιείται αμελλητί, μεταξύ άλλων, και στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Προσέτι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 22 του ανωτέρω νόμου, ορίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, ελέγχει την επάρκεια του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου βάσει των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας και για να καταστεί από την πλευρά σας ευχερέστερη η διαβίβαση της ετήσιας έκθεσης, ζητήσαμε να την αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπηρεσίας μας [email protected].

Δεδομένου ότι, παρήλθε η προαναφερόμενη προθεσμία υποβολής Ετήσιας Έκθεσης Εσωτερικού Ελέγχου του φορέα σας, για το έτος 2022, παρακαλούμε για Όλες τις Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου (ως συνημμένος Πίνακας Αποδεκτών) την άμεση αποστολή της εφόσον την έχετε διαθέσιμη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, να μας αναφέρετε τεκμηριωμένα τους λόγους μη αποστολής της.

Σημειώνεται ότι, η ΓΔΔΕ ως Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που είχε με το ν.3492/2006 εισάγει και προωθήσει το θεσμό του Εσωτερικού Ελέγχου, παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησής του στα πλαίσια των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων, δυνάμει και του άρθρου 22, παρ. 2 του ν.4795/2021 (Α΄62).