Υπ. Ανάπτυξης: Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση startups

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων startups με σκοπό την κάλυψη του μισού ετήσιου μισθολογικού κόστους ετοιμάζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του οικονομικού συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα», Χρήστου Κολώνα, ο υφυπουργός μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα υλοποιήσει σύντομα ένα νέο προϊόν «ήπιας χρηματοδότησης» (soft financing). Πρόκειται για πρόγραμμα επιστρεπτέας ενίσχυσης (RepayableAssistance, κατά την ορολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για αυτές τις επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταπεξέλθουν και να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, δεδομένης της προστιθέμενης αξίας που έχουν στην αγορά.

Δικαιούχοι θα είναι μικρές καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, έως 5 χρόνια και μη κερδοφόρες, εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο πρόκειται να συσταθεί άμεσα. Για το πρόγραμμα αυτό θα χρησιμοποιηθούν κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (ΕΠΑνΕΚ).

Το ποσό επιστρεπτέας ενίσχυσης θα αντιστοιχεί στο 50% του ετήσιου μισθολογικού κόστους του τελευταίου έτους και έως του ποσού των 100.000 ευρώ μέγιστη ενίσχυση.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.200 νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις θα ενισχυθούν και οι οποίες θα πρέπει να αποπληρώσουν την ενίσχυση εντός πενταετίας με άτοκες δόσεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, START UP, ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΥΠΑΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!