Ξεκινούν τον Μάρτιο οι κληρώσεις δώρων με αποδείξεις από κάρτες

Τον Μάρτιο θα εκδοθεί η απόφαση για τις λοταρίες και τις κληρώσεις δώρων στους φορολογουμένους που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες στις συναλλαγές τους. Οπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αν και η σχετική απόφαση θα εκδοθεί έως το τέλος Μαρτίου, στις κληρώσεις θα μπουν και οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου.

Οπως διευκρίνισε η υφυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και οι δαπάνες οι οποίες γίνονται από τις αρχές του έτους έως σήμερα με «πλαστικό χρήμα» θα μετέχουν σε κάποια από τις πολλές μορφές κληρώσεων της λοταρίας, όταν τεθεί σε πρακτική εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει επιστροφή μετρητών αλλά δωρεάν αγορές σε καταστήματα, καθώς στόχος είναι το ποσό που θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει στην κατανάλωση.

Οπως ανέφερε η κ. Παπανάτσιου, ο πολίτης, μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις θα γίνονται εβδομαδιαίες ή μηνιαίες κληρώσεις. Σημειώνεται ότι το ποσό που θα διατεθεί για κληρώσεις και δώρα ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Πώς θα πραγματοποιούνται

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», σε καθημερινή βάση 50 «τυχεροί» πελάτες καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στις συναλλαγές τους θα πραγματοποιούν δωρεάν τις αγορές τους. Ολες οι αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι πολίτες για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσω καρτών θα μετέχουν αυτόματα σε κλήρωση με έπαθλο δωρεάν αγορές.

Για παράδειγμα, όταν ένας φορολογούμενος πληρώνει με κάρτα συναλλαγή αξίας 40 ευρώ, το τερματικό POS την ώρα της συναλλαγής θα βγάζει έναν «συντελεστή» π.χ. 2, ο οποίος θα σημαίνει ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να πραγματοποιήσει δωρεάν αγορές αξίας 80 ευρώ. Δηλαδή, την ίδια στιγμή θα κερδίζει δωρεάν αγορές διπλάσιας αξίας από τη συναλλαγή που πραγματοποίησε.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν γίνει ήδη αρκετές συσκέψεις, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η λοταρία. «Το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι», ανέφερε η υφυπουργός.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ποιες επιχειρήσεις θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά POS.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΩΡΑ, ΚΑΡΤΕΣ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!