Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί -Δίνουν δάνεια οι τράπεζες για αγορά των ακινήτων

Κανονικά ξεκινούν από αύριο 29 Νοεμβρίου οι πλειστηριασμοί, τόσο με φυσικό τρόπο στα ειρηνοδικεία όσο και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα διενεργηθούν οι 18 πρώτοι.

Χθες, στην επαναληπτική γενική του συνέλευση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου αποφάσισε, με 158 ψήφους υπέρ, την άρση της αποχής που είχε αποφασιστεί στις 4 Νοεμβρίου. Η απόφαση για την αναστολή της αποχής συνοδεύεται με την προϋπόθεση ότι οι συμβολαιογράφοι θα παρακολουθήσουν την τήρηση των υποσχέσεων που έλαβαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τους υπ. Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Η έναρξη των πλειστηριασμών, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», αποτελεί κομβικό θέμα τόσο για την πορεία της τρίτης αξιολόγησης όσο και για τη μείωση των ‘‘κόκκινων’’ δανείων από τις τράπεζες και συνακόλουθα για την επιτυχία τους στα επικείμενα stress tests του Φεβρουάριου. Το θέμα βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα των θεσμών, που φτάνουν σήμερα στην Αθήνα, αλλά και του SSM, του οποίου κλιμάκιο θα βρεθεί επίσης στην Αθήνα το διάστημα 28/11-1/12 προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να συζητήσει με τις τράπεζες το γενικότερο πλαίσιο για τα stress tests.

Εξάλλου με τη χορήγηση δανείων που θα φθάνουν έως και στο 70% της αξίας του ακινήτου ‘‘πριμοδοτούν’’ οι τράπεζες τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η κίνηση των τραπεζών υποδηλώνει την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς, αναλαμβάνοντας και πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση της αγοράς των συγκεκριμένων ακινήτων.

Παράλληλα, με τη δανειοδότηση της αγοράς των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται οι τράπεζες εκτιμούν ότι θα περιορίσουν τις πιέσεις στην κτηματαγορά. Οι θεσμοί έχουν ζητήσει 18.000 πλειστηριασμούς για το 2018.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΑΝΕΙΑ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!