Χ. Θεοχάρης: Καλύτερα να κλείσουν οι επιχειρήσεις με ελλείμματα

Μια θέση που αναμένεται να συζητηθεί εξέφρασε στον Σκάϊ ο γενικός γραμματέας εσόδων. Ο Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την άποψη ότι οι επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα είναι προτιμότερο να κλείσουν παρά να παραμείνουν ανοιχτές και να συνεχίσουν να παράγουν ελλείμματα στο κράτος, στα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους.

Ο ίδιος, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί υπερφορολόγησης σημείωσε ότι το συνολικό πόσο από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από το εισόδημα θα είναι εφέτος 2 δισ. ευρώ λιγότερα συγκριτικά με πέρυσι.

Αναγνώρισε πάντως, ότι θα υπάρξει πρόβλημα για όσους παραλάβουν όλες τις ειδοποιήσεις για τον ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

«Περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών περασμένων ετών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 4,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, 4 εκατ. έχουν εκκαθαριστεί, και απομένουν περίπου 1 εκατ. έως το τέλος του μήνα, και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!