Βόμβα στην ελληνική αγορά- Ποια εταιρεία εξαγοράζεται

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται, η Carlsberg Group, στην οποία ανήκει η Μύθος Ζυθοποιία, και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, που έχει σαν βασικό brand την μπίρα Fix. Το deal μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει την εξαγορά της Fix από τους Δανούς της Carlsberg μέσω της Μύθος Ζυθοποιία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί ο οικονομικός και ο νομικός έλεγχος.

Με την απόκτηση της από την Carlsberg , η θυγατρική τους Μύθος Ζυθοποιία θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς της από το 14% στο 32%. Επιπλέον η Μύθος Ζυθοποιία προσθέτει στον τζίρο των 92 εκατ. ευρώ που εμφάνισε πέρυσι και άλλα 52,478 εκατ. ευρώ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας αλλά και την παραγωγική μονάδα της τελευταίας στη Νότια Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή πάντως φορτώνεται με συσσωρευμένες ζημιές 12 εκατ. ευρώ με βάση τον ισολογισμό του 2013 και υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και τους προμηθευτές 43,4 εκατ. Όπως δήλωσε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλος της Μύθος Ζυθοποιϊα Αλέξανδρος Καραφυλλίδης η εταιρία εξετάζει –από το 2015- την είσοδο της και στην αγορά των αναψυκτικών και του εμφιαλωμένου νερού και συζητά όλες τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν στην Ελλάδα.

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, συζητήσεις πραγματοποιούνται με διάφορες επιχειρήσεις προκειμένου να στηριχθεί η αναπτυξιακή πορεία της Μύθος ενώ η μητρική Carlsberg Group πιστεύει στην ελληνική αγορά και τις δυνατότητες της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΞΑΓΟΡΑ, ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ


Αφήστε μια απάντηση