Βύρωνας: Ξεπούλησε το Χωριό Παραγωγών

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε από το Δήμο Βύρωνα η προσπάθειά του να βοηθήσει τους πληττόμενους από την οικονομική κρίση πολίτες του, μέσα από το Χωριό Παραγωγών που ίδρυσε στο πάρκο Καραολή & Δημητρίου, και το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά χθες και θα λειτουργεί κάθε δύο Κυριακές. Οι πολίτες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν 60 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, από 13 συνεταιρισμούς παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται εκ των προτέρων για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα κάθε φορά από το Χωριό Παραγωγών, τους παραγωγούς που συμμετέχουν, καθώς και την τιμή πώλησης των προϊόντων και την ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησής τους. Η πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα είναι ανοιχτή προς όλους τους εμπόρους που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, διαθέτοντας τα προϊόντα τους κατευθείαν στον καταναλωτή.

Αγροτική αγορά στην Πρέβεζα

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία των αγροτικών αγορών. Εκεί, μόνο παραγωγοί θα μπορούν μια φορά την εβδομάδα να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χώρους που θα ορίζουν οι δήμοι. Ήδη, η πρώτη αγροτική αγορά λειτουργεί πιλοτικά εδώ και τέσσερις μήνες στην Πρέβεζα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!