Βύρωνας: Στις 9 Δεκεμβρίου, ανοίγει πάλι τις πύλες του το Χωριό Παραγωγών

Παραγωγοί και καταναλωτές του Χωριού Παραγωγών στο Δήμο Βύρωνα ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα συνέχισης της πρωτοβουλίας αυτής στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

Η πρώτη διοργάνωση του Χωριού Παραγωγών του Δήμου Βύρωνα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς μεγάλο πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το πάρκο Καραολή και Δημητρίου και πραγματοποίησε τα ψώνια του από τους Έλληνες παραγωγούς από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα το Χωριό να ξεπουλήσει.

Οι τιμές των προϊόντων ήταν δελεαστικές για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να διαθέσουν πάνω από 42 τόνους τροφίμων. Ειδικότερα, ανά κατηγορία προϊόντος, πουλήθηκαν: 1,5 τόνος ρύζι, 2,3 τόνοι ζυμαρικά, 5 τόνοι ελαιόλαδο, 2,5 τόνοι γαλακτοκομικών προϊόντων, 4,1 τόνοι όσπρια, 6 τόνοι αλεύρι, 20 τόνοι πατάτες, 312 κιλά μέλι, 750 κιλά ελιές, 200 κιλά αμύγδαλα, 18.000 αυγά, 700 συσκευασίες ρίγανης, 650 συσκευασίες τσαγιού και 180 συσκευασίες μαρμελάδας και γλυκού του κουταλιού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι παραγωγοί δώρισαν προϊόντα πρώτης ανάγκης στο δήμο, ο οποίος με τη σειρά του θα τα διαθέσει στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού για την ενίσχυση των συσσιτίων υπέρ των απόρων οικογενειών του Δήμου Βύρωνα. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί προσέφεραν 52,5 κιλά ζυμαρικά, 12 λίτρα ελαιόλαδο, 15 κιλά γιαούρτι, 90 κιλά όσπρια, 30 κιλά ρύζι, 7,5 κιλά ελιές, 50 κιλά αλεύρι, 140 κιλά πατάτες, 300 αυγά και 30 συσκευασίες μελιού, προϊόντα που θα παραδοθούν στα σπίτια γαλήνης των τοπικών ενοριών για την σίτιση των 1200 συμπολιτών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!