Βακάκης – Jumbo: Τώρα κάνουμε δίαιτα όπως ο Γκάντι -Επίθεση σε εφοπλιστές

Σεισμός στα Jumbo: Αποχωρεί σταδιακά ο Βακάκης – Πούλησε μετοχές

Βακάκης – Jumbo: Τώρα κάνουμε δίαιτα όπως ο Γκάντι -Επίθεση σε εφοπλιστές

Χαμός και… αποκαλύψεις στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Jumbo!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί, ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας, κ. Απόστολος Βακάκης «τα έβαλε» με τους εφοπλιστές, αποδίδοντας τους εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για την εκρηκτική άνοδο του μεταφορικού κόστους που δημιουργεί ανισορροπίες σε όλο το παγκόσμιο σύστημα.

Ο κ. Βακάκης, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου προτρέποντας τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες Αρχές να εξετάσουν το ζήτημα ειδάλλως οι επιπλοκές θα είναι μεγάλες!

«Ζούμε σε εποχές όπου οι κύριοι δεν μπορούν να παραμένουν κύριοι», είπε παραφράζοντας ένα γνωστό βρετανικό απόφθεγμα (σσ We live in times that gentlemen cannot remain gentlemen) αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να τηρηθούν οι χρεώσεις των συμβολαίων που είχαν υπογραφεί πέρυσι για τα μεταφορικά.

Τι θα κάνει η Jumbo

Ανακοίνωσε ότι πλέον η Jumbo δεν προχωρά σε αγορές στοκ μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, έστω σε υψηλότερα επιπεδα τιμών απ’ αυτά προ της νέας κρίσης.

Περιέγραψε μάλιστα την προσέγγιση του με αυτή του Μαχάτμα Γκάντι…

«Ακολουθούμε την πολιτική του Γκάντι. Δεν τρώμε ελπίζοντας να νικήσουμε το τέρας. Και εκείνος το ίδιο έκανε, κάτι κατάφερε», είπε ο κ. Βακάκης σπεύδοντας να πει λίγο αργότερα πως «η δίαιτα κάνει καλό στην υγεία»…

«Πιθανόν να έρθουν χειρότερες μέρες, πολύ χειρότερες μέρες, εάν η ανισορροπία της τροφοδοτικής αλυσίδας δεν επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα. Ο δεκαπλασιασμός του κόστους μεταφοράς δημιουργεί τεκτονικές αλλαγές. Απειλεί το ίδιο το προφίλ της Κίνας. Εάν μεταφέρονταν στα ράφια θα είχαμε γιγαντοπληθωρισμό! Μπορεί η παγκόσμια ή η ελληνική οικονομία να ζήσει σε καθεστώς γιγαντοπληθωρισμού χωρίς αύξηση επιτοκίων; Δεν πρέπει να το υποτιμήσουν σαν πρόβλημα», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση του newmoney, μάλιστα, πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να επιχειρηματολογήσει ότι το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων έχει δεκαπλασιαστεί λόγω της αρρυθμίας στην αγορά. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που παραμένει εδώ και 9 μήνες και κατ’ επέκταση θα έπρεπε να εξεταστεί πιο σοβαρά και σε παγκόσμιο επίπεδο», σημείωσε ο κ. Βακάκης.

«Ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες. Βέβαια κάποιοι χαίρονται, όχι όμως εμείς», σημείωσε για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Δεν μπορεί να ζητάμε απ’ τον καταναλωτή να γίνει εκατομμυριούχος ώστε να μπορεί να αγοράζει παιχνίδια στο όνομα των εφοπλιστών… Αυτό που συμβαίνει εμένα μου κάνει στο μυαλό για υπερκέρδη κάποιων…

Είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν με την κρίση των πετρελαίων. (…) Όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος, όταν έχεις τον δεκαπλασιασμό της αξίας μίας υπηρεσίας, τότε αυτομάτως μπορεί να πει πως τέτοια πράγματα είναι καραμπινάτες υποθέσεις καρτέλ», τόνισε ο κ. Βακάκης, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει πως αυτό είναι υποκειμενική εκτίμηση του και πως μπορεί να σφάλει.

«Μπορεί να αδικώ ανθρώπους και να έρθει τελικά η ζωή και να τα εξομαλύνει όλα σε λίγο καιρό. Δεν μπορώ να προσδιορίσω όμως πότε θα έλθει αυτή την περίοδο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, JUMBO, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΒΑΚΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]