Β. Ελλάδα: Πολιτισμικός τουρισμός από Τουρκία

Συνάντηση με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Κωνσταντινούπολης Mpasaran Ulusoy είχαν οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Πέλλας, Καστοριάς, Κόνιτσας και Ιωαννιτών, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Πόλη για την προσέλκυση πολιτισμικού τουρισμού, η οποία έγινε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.

Ο τούρκος τουριστικός πράκτορας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το σπουδαίο αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και από τα μοναδικά μνημεία που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των παραπάνω δήμων και υποσχέθηκε την άνοιξη να διοργανώσει επίσκεψη με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, στην Βόρεια Ελλάδα , ξεκινώντας από το Διδυμότειχο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη, που του πρόσφερε έντυπο υλικό της πόλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Gurkan. Οι δήμαρχοι παρακάθισαν σε δείπνο που πρόσφεραν στην ελληνική αποστολή τα μέλη του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης· τα μέλη του Ιδρύματος εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν σύντομα τις πόλεις της βόρειας Ελλάδας, εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του και τα μνημεία που διαθέτει.

Οι δήμαρχοι, τέλος, συναντήθηκαν και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος και τους έδωσε την ευλογία του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!