Τζόν Πόλσον: » Δεν θα συνιστούσα σε κανένα να επενδύσει στα κρυπτονομίσματα»

Ο Τζόν Πόλσον σε συνέντευξη του στο Bloomberg μεταξύ άλλων είπε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι «φούσκα» και ότι δεν θα συνιστούσε σε κανέναν να επενδύσει σε αυτά.

Ο δισεκατομμυριούχος Τζόν Πόλσον έγινε γνωστός το 2010 δηλαδή την χρονιά του μεγαλύτερου σύγχρονου οικονομικού «κραχ», καθώς είχε επενδύσει στην «κατάρρευση» της αγοράς των ακινήτων που θεωρούνταν μέχρι εκείνη την στιγμή η πιο σταθερή αγορά στο χρηματιστήριο. Η συνέχεια είναι γνωστή. Η αγορά των ακινήτων έπεσε και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομική κρίση που ακολούθησε, με τον Πόλσον να βγάζει 20 δις από αυτή την επένδυση.

Οι επενδύσεις του τα τελευταία χρόνια δεν είναι ανάλογες της επιτυχίας του 2011, καθώς τα 38δις της εταιρίας του έχουν κατρακυλήσει στα 9δις και ο Πόλσον πλέον επενδύει μόνο για τον εαυτό του.

Ωστόσο, ο γνωστός επενδυτής δήλωσε στο Bloomberg ότι τα κρυπτονομίσματα είναι «φούσκα» και ότι δεν θα πρότεινε σε κανέναν να επενδύσει σε αυτά. Επιπλέον, τόνισε ότι ο λόφος που δεν επενδύει στην πτώση των κρυπτονομισμάτων είναι ότι είναι αρκετά ευμετάβλητα και ότι μπορεί να χάσει και όλα του τα λεφτά μέχρι να πέσει μέσα στην πρόβλεψη του.

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το ποια πιστεύει ότι είναι η καλύτερη επένδυση, εκείνος απάντησε: «Πάντα λέω ότι η καλύτερη επένδυση για έναν μέσο άνθρωπο είναι να αγοράσει το δικό του σπίτι. Επομένως, εάν πάρεις αυτές τις 100.000 δολάρια, τις δώσεις ως προκαταβολή 10% και πάρεις ένα στεγαστικό δάνειο 900.000 δολαρίων, μπορείς να αγοράσεις ένα σπίτι αξίας 1 εκατ. δολαρίων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΦΟΥΣΚΑ, ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΤΖΟΝ ΠΟΛΣΟΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]