ΤτΕ: Καλεί εταιρείες και τράπεζες να υποβάλουν καταστάσεις μεγαλοοφειλετών τους

Σύμφωνα με την Πράξη 2675/19.12.16, του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τα πιστωτικά ιδρύματα με έδρα στην Ελλάδα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τα υποκαταστήματα που λειτουργούν στην Ελλάδα πιστωτικών ιδρυμάτων με έδρα εκτός Ελλάδος (εντός ή εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου), οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, οι εταιρείες πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων, καθώς επίσης και οι εταιρείες παροχής πιστώσεων υποχρεούνται να γνωστοποιούν στην Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στοιχεία μεγάλων οφειλετών, για στατιστικούς λόγους, εφόσον το συνολικό υπόλοιπο της οφειλής τους υπερβαίνει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (€1.000.000) σύμφωνα με τα υποδείγματα ΣΤ04 και ΣΤ05 και τις αντίστοιχες οδηγίες για τη συμπλήρωση τους, όπως αναφέρονται στο Παράρτημα Ι της Πράξης.

Η ως άνω υποχρέωση αφορά και τις «Εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π)» της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 4354/2015, όπως ισχύει, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην περ. 1. δ) του Κεφ. Γ της ΠΕΕ 95/27.5.2016, υπό την επιφύλαξη των προβλέψεων της παρ. 4 του Κεφ. Γ της ίδιας πράξης.

Τα ως άνω στοιχεία υποβάλλονται ανά τρίμηνο εντός 40 εργάσιμων ημερών από τη λήξη αυτού, σύμφωνα με τα Υποδείγματα ΣΤ04 και ΣΤ05 του Παραρτήματος Ι της Πράξης.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΤΕ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ, ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!