τράπεζα-πειραιώς-συστήνει-νέα-θυγατρ-898390
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 06.10.2021 | 10:03

Τράπεζα Πειραιώς: Συστήνει νέα θυγατρική

Mια ένα θυγατρική η οποία θα διαχειρίζεται αυτοτελώς κομμάτι από τις υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων της τράπεζας και όχι μόνον προετοιμάζει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς.

Αυτό εξάλλου το πρότυπο έχει ήδη σχεδιαστεί και προχωράει προς εφαρμογή και από άλλα πιστωτικά ιδρύματα που πρόσφατα ανακοίνωσαν τις νέες αυτές δομές.

Η νέα αυτή θυγατρική θα ασχολείται με υπηρεσίες καταχώρησης ενημέρωσης επικαιροποίησης δεδομένων και με τη διαχείριση παγίων στοιχείων.

Η αυτονομία της καινούριας αυτής εταιρίας προκύπτει μεταξύ άλλων από το γεγονός πως η εταιρία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και πέραν από την Τράπεζα Πειραιώς. ΠΕΙΡ Με τον τρόπο αυτόν ο όμιλος θα αποχτήσει πρόσθετα έσοδα.

Ετσι πρόθεση της τράπεζας είναι η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή ώστε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η τράπεζα ξεκαθαρίζει προς τους εργαζόμενους ότι θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και πως οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων μονάδων που υλοποιούν τις παραπάνω υπηρεσίες θα συνεχίσουν να εργάζονται και στη νέα εταιρία.

Το θέμα πάντως φαίνεται να συναντά κατ’ αρχήν την αντίδραση των εργαζομένων της τράπεζας.

Οι σύλλογοι της τράπεζας εξέφρασαν με ανακοίνωση την αντίθεσή τους στη μεταφορά εργασιών σε θυγατρική ή άλλη εταιρία που θα μεταβάλλει πιθανόν τις εργασιακές σχέσεις αν και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει πως αποτελεί κομμάτι των προθέσεων της τράπεζας.

Για το σκοπό αυτόν οι σύλλογοι θα ζητήσουν συνάντηση με τη διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινήσεις.