τράπεζα-πειραιώς-νέος-γύρος-λουκέτω-1041673
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 24.02.2023 | 07:12

Τράπεζα Πειραιώς: Νέος γύρος «λουκέτων» -Αφήνει ολόκληρους δήμους χωρίς τραπεζικό κατάστημα

Συνεχίζει την ανάλγητη και σκληρή πολιτική του κλεισίματος καταστημάτων η Τράπεζα Πειραιώς, αφήνοντας δήμους και περιοχές της χώρας χωρίς υποκαταστήματα, ενώ την ίδια στιγμή «σπέρνει» την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στους υπαλλήλους του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και καταγγελίες των εργαζομένων η Διοίκηση της Τράπεζας ετοιμάζεται να κλείσει το αμέσως επόμενο διάστημα 5 με 6 καταστήματα στην χώρα.

Την ώρα λοιπόν που η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη ρεκόρ, απόρροια και των αυξημένων (ληστρικών) επιτοκίων των τελευταίων μηνών, ετοιμάζεται ταυτόχρονα να αφήσει χιλιάδες πελάτες της χωρίς καταστήματα στην περιοχή τους.

Κλείνει το κατάστημα στην Αγιά

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς, ετοιμάζεται να κλείσει το κατάστημα στην Αγιά, της Θεσσαλίας  στις 17 Μαρτίου 2023.

Το πρόβλημα που θα προκύψει για τους κατοίκους αλλά και τις επιχειρήσεις, αναμένεται να είναι έντονο, καθώς η περιοχή διαθέτει αναπτυγμένη αγροτική οικονομία με σημαντικές εταιρείες παραγωγής και εμπορίας φρούτων.

Το εν λόγω κατάστημα ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθεί σε κλείσιμο πριν από λίγους μήνες, αλλά η κινητοποίηση του δημάρχου ανάγκασε την τράπεζα να αναστείλει την απόφασή της.

Όμως η διοίκηση της Τράπεζας τώρα επανέρχεται και προχωρά σε οριστικό «λουκέτο».

«Λουκέτο» και στο κατάστημα στη Μαυροθάλασσα

Στο κλείσιμο και του καταστήματος στη Μαυροθάλασσα, ετοιμάζεται να προχωρήσει επίσης η Τράπεζα. Πρόκειται για υποκατάστημα που εξυπηρετεί πάνω από 10.000 κατοίκους του Δήμου Βισαλτίας, αγρότες και αξιόλογες και σημαντικές αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, που με το κλείσιμο του θα οδηγήσει σε φαινόμενα μαρασμού και οικονομικής απομόνωσης της περιοχής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργείται είναι ότι ο πληθυσμός και οι πελάτες της περιοχής θα αναγκάζονται να μετακινούνται αθροιστικά 60 χιλιόμετρα (!) για να έρθουν σε επικοινωνία με το αμέσως κοντινότερο κατάστημα της Τράπεζας στη Νιγρίτα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ), ζητά άμεσα από τη Διοίκηση της Τράπεζας να ανασκευάσει την απόφαση της και να στηρίξει όπως στηρίζει μέχρι σήμερα, υπεύθυνα και ουσιαστικά τον αγροτικό πληθυσμό και τους κατοίκους του Δήμου με ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα.
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, οι κάτοικοι δικαιούνται απρόσκοπτη πρόσβαση και ευκολία σε τραπεζικές υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς και περιορισμούς. Ο ΣΕΤΠ στέκεται δίπλα τους στις όποιες αντιδράσεις των κατοίκων για το κλείσιμο του καταστήματος στη Μαυροθάλασσα.
Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει την πολιτική της ραγδαίας συρρίκνωσης του δίκτυο τους. Εφαρμόζοντας μια αντεργατική πολιτική επιχειρεί να  μειώσει καταστήματα και προσωπικό καθώς και τα λοιπά κόστη με μοναδικό γνώμονα να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη για τους μετόχους.
Την ίδια στιγμή εξωθεί τους καταναλωτές στις ψηφιακές συναλλαγές από τις οποίες στοχεύει να αποκομίσει ακόμα μεγαλύτερα έσοδα επιβάλλοντας – όπως όλες οι συστημικές τράπεζες – υπέρογκες χρεώσεις.
Υ.Γ: Να θυμίσουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς που κλείνει καταστήματα και μειώνει το προσωπικό της, είναι το ίδιο «μαγαζί» που δάνεισε 4,2 εκατ. ευρώ στον Πάτση για να του πουλήσει «κόκκινα δάνεια» που είχε στο χαρτοφυλάκιο της προκειμένου αυτά να βγουν στο «σφυρί»…