Τουρκία: Το πραξικόπημα φέρνει «απόνερα» στον Ελληνικό τουρισμό

Νέο πλήγμα στον τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου επέφερε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται πτώση 40% των ημερήσιων επισκέψεων από τα Μικρασιατικά παράλια στα νησιά, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο Βήμα Fm ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» η κίνηση στην Σύμη βαίνει πτωτικά, καθώς ο βασικότερος αιμοδότης του τουρισμού εκεί που είναι η αγορά της Τουρκίας, «βούλιαξε» και οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σύμης, κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, από την επόμενη κιόλας ημέρα του πραξικοπήματος οι προσεγγίσεις σκαφών μειώθηκαν κατακόρυφα και οι ακυρώσεις κρατήσεων εξακολουθούν να πέφτουν βροχή. «Η μείωση στις προσεγγίσεις σκαφών από την Τουρκία, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα είναι κατακόρυφη, η εικόνα του λιμανιού δεν θυμίζει Ιούλιο μήνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κρατήσεις. Τούρκοι τουρίστες παίρνουν τηλέφωνο και ακυρώνουν τις διακοπές τους και τα δωμάτια μένουν άδεια. Όσοι επρόκειτο να κάνουν τις διακοπές τους αυτή την περίοδο στην Σύμη, τις ακύρωσαν και τα μηνύματα που έχουμε είναι πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, άγνωστο για πόσο. Τα πράγματα είναι τεταμένα στην Τουρκία, όσο παραμένουν τεταμένα δεν μπορείς να κάνεις ασφαλείς εκτιμήσεις, για το πώς θα εξελιχθεί η κίνηση από την γείτονα χώρα» δήλωσε στην «δημοκρατική», ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Πάντως, την ίδια ώρα η αναστάτωση στη γειτονική χώρα δημιουργεί ελπίδες για προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε στην «Δημοκρατική», ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος, καταγράφεται μικρή αύξηση στις κρατήσεις last minute, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι προγραμματίζονται επιπλέον πτήσεις από αυτές που ήδη έχουν προγραμματιστεί. «Αυτήν την περίοδο καταγράφονται αυξημένες κρατήσεις last minute. Οι τουρίστες οι οποίοι ήταν αναποφάσιστοι και σκέπτονταν να πάνε στην Τουρκία για διακοπές της τελευταίας στιγμής, επιλέγουν άλλους προορισμούς, όπου βρίσκουν φθηνές τιμές. Οπότε, έχουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αυξημένες, ευτυχώς, διότι τα αεροπλάνα που έρχονται στη Ρόδο δεν είναι γεμάτα, υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Δεν μπήκαν βέβαια έξτρα αεροπλάνα, απλώς πωλούνται πιο εύκολα πακέτα στους last minute πελάτες και γεμίζουν πιο εύκολα τα αεροπλάνα προς τη Ρόδο. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή πτήσης, ούτε αύξηση ούτε ακύρωση. Οι προβλεπόμενες αεροπορικές θέσεις παραμένουν ίδιες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΝΕΡΑ, ΠΡΑΞΙΚΠΗΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!