Το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων που εξετάζει η κυβέρνηση - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
22
Νοέμβριος
Back

Το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων που εξετάζει η κυβέρνηση

Το νέο πρόγραμμα απόσυρσης είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, κάτι που προανήγγειλε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας αλλά… για να εφαρμοστεί στην πράξη θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με άλλα αρμόδια υπουργεία.

Ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή που θα επιλεγεί για την ενεργοποίηση ή μη του μέτρου, αναλυτές επισημαίνουν τα οφέλη που δυνητικά θα προκύψουν, με πρώτο τη σταδιακή ανανέωση του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ο οποίος συνεχίζει να γερνάει επικίνδυνα, αλλά και τον ταχύτερο εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων.

Σήμερα, το μέτρο της απόσυρσης ισχύει μόνο για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και αγγίζει τα 1.000 ευρώ (συν την επιδότηση για τα εξηλεκτρισμένα ΙΧ που ανέρχεται έως τις 6.000 ευρώ).

Η αγορά αντιμετωπίζει με διστακτικότητα το ενδεχόμενο επιστροφής του μέτρου, εξαιτίας της αδυναμίας που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία – λόγω της έλλειψης ημιαγωγών – να παράγει ικανοποιητικό αριθμό αυτοκινήτων, με συνέπεια να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις (από 6 έως 15 μήνες!) στις παραδόσεις των παραγγελιών.

Δείτε τι γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ για το θέμα:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!