Τι «μαγνητίζει» τους Τούρκους τουρίστες στην Ελλάδα

Το 1 εκατομμύριο θα ξεπεράσουν οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας από την Τουρκία κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, όπως εκτιμούν οι ελληνικές αρχές και είναι ξεκάθαρο ότι οι γείτονες προτιμούν τη χώρα μας για διακοπές. Γιατί όμως;

Μεταξύ των βασικότερων λόγων που οι Τούρκοι προτιμούν τη χώρα μας είναι ότι βρίσκουν οικονομικά καταλύματα σε σχέση με το επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών, ενώ φθηνότερα είναι και τα εστιατόρια.

Επίσης, κίνητρο αποτελεί το γεγονός ότι τα αλκοολούχα ποτά πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την Τουρκία. Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει αυξήσει τους φόρους στα αλκοολούχα κατά 500% τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η καλύτερη χρονιά σε ό,τι αφορά στις αφίξεις ήταν το 2015. Τότε ο αριθμός των Τούρκων τουριστών ξεπέρασε το φράγμα του 1 εκατ. για πρώτη φορά φθάνοντας το 1,15 εκατ. σε σχέση με 976.758 το 2014.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΣΤΑΤ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!