tesla-έρχεται-στην-ελλάδα-και-ζητά-προσωπι-451891
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 16.07.2020 | 15:30

Tesla: Έρχεται στην Ελλάδα και ζητά προσωπικό

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες τις οποίες η Tesla κοιτάζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια από κοντά, αφού έχει δημιουργήσει εδώ και 2 χρόνια ένα μικρό hub τεχνολογίας στο Δημόκριτο, ενώ πρόσφατα στο site της συμπεριέλαβε τη χώρα μας και στα locations για τους φορτιστές ηλεκτρικών της.

Όπως μπορούμε λοιπόν να δούμε λοιπόν και πάλι στο επίσημο site της εταιρείας, η Tesla αναφέρει ξεκάθαρα ότι προετοιμάζεται για την «συναρπαστική» νέα είσοδό της στην Ελλάδα, εξ ου άλλωστε και βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργατών σε 2 τμήματα, έναν στο κομμάτι της Διεύθυνσης Πωλήσεων και Παράδοσης Αυτοκινήτων, καθώς και μια σειρά από νέους «Σύμβουλους Tesla» (Tesla Advisor) που θα αναλάβουν το customer support.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, αρχικά η Tesla θα στελεχωθεί με ένα μικρό γραφείο που θα διαχειρίζεται τις εισαγωγές των αυτοκινήτων, τις παραδόσεις, το marketing και το customer support, χωρίς όμως να δημιουργήσει ξεχωριστή έκθεση. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση όταν και θα επεκταθεί σε μια κεντρική έκθεση στην Αθήνα, χωρίς όμως να περιλαμβάνει και service.

Σε κάθε περίπτωση, η αναμενόμενη τις επόμενες ημέρες ισχύς των νέων κινήτρων της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, φαίνεται ότι τελικά έβαλε τέλος στους όποιους ενδοιασμούς που είχε η Tesla για είσοδο στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι μέσα στο 2020 έχουν ήδη πωληθεί στη χώρα μας 2 καινούργια Tesla Model 3, παρότι δεν υπάρχει άμεση αντιπροσώπευση της εταιρείας στην Ελλάδα, δείχνοντας ότι υπάρχει εμπράκτως ενδιαφέρον για τα μοντέλα της φίρμας.

Είναι σίγουρο επίσης ότι το ρόλο του στην δραστηριοποίηση της Tesla στην Ελλάδα έχει παίξει και ο Έλληνας Κωνσταντίνος Λάσκαρης, επικεφαλής της σχεδίασης στους περίφημους ηλεκτροκινητήρες της μάρκας, με έδρα τα κεντρικά της στην Καλιφόρνια. – Διαβάστε τι μας είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια

Τέλος, μετά και την επίσημη είσοδο της Tesla στην Ελλάδα, αναμένουμε να ξεκινήσει η συζήτηση για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα μας από την εταιρεία, εκμεταλλευόμενη τα σχετικά κίνητρα που επίσης ανακοίνωσε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση.