Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πώς εκδίδεται η βεβαίωση μη οφειλής - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
26
Νοέμβριος
Back

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πώς εκδίδεται η βεβαίωση μη οφειλής

Μόνο λίγες ημέρες απομένουν για να αναρτηθούν στην ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2022. Τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να κοινοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες -πιθανώς μέσα στο διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης, 15ης και 16ης Νοεμβρίου.

Ακόμη, ο μόνος νόμιμος και με μηδενικό κόστος τρόπος προκειμένου να μην πληρώσει κάποιος τέλη κυκλοφορίας είναι να θέσει το όχημά του σε ψηφιακή ακινησία, μέσω της ειδικής πλατφόρμας myCAR.

Η Βεβαίωση περί μη οφειλής

Παρά ταύτα, η ΑΑΔΕ έχει μια ακόμη εφαρμογή μέσω της οποίας εκδίδεται βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας οχημάτων. Η συγκεκριμένη εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυστηρά για τις εξής τρεις περιπτώσεις:

1) Μεταβίβαση οχήματος
2) Εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό
3) Επαναταξινόμηση οχήματος

Πώς εκδίδεται η βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας

Η βεβαίωση απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας έχει διάρκεια ισχύος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους χορήγησής της και εκδίδεται για αποκλειστική χρήση από τον αιτούντα για την έκδοσή της.

Η εφαρμογή για τη βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο και απαιτούνται κωδικοί Taxisnet για τη σύνδεση.

Μόλις ο χρήστης συνδεθεί θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1) Επιλέγω από τη λίστα ή πληκτρολογώ τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος
2) Επιλέγω τον λόγο για τον οποίο χρειάζομαι την βεβαίωση από το σχετικό πεδίο
3) Εκτυπώνω τη βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας
Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί ότι η εν λόγω ηλεκτρονική βεβαίωση για τα τέλη κυκλοφορίας δεν χορηγείται:

α) σε περίπτωση απαλλαγής από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας στον κάτοχο (πχ. αναπηρικά, απορριμματοφόρα που ανήκουν σε ΟΤΑ, ασθενοφόρα που ανήκουν σε νοσοκομεία κ.λ.π.). Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ. προκειμένου να λάβουν την βεβαίωση.
β) σε περίπτωση οφειλής τελών κυκλοφορίας για το διάστημα που είστε ιδιοκτήτης του οχήματος. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ προκειμένου να εξοφλήσετε την οφειλή.
γ) σε περίπτωση που είστε σήμερα ιδιοκτήτης οχήματος, το οποίο είχατε παλαιότερα μεταβιβάσει, είτε κατά ποσοστό, είτε εξ’ ολοκλήρου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!