συριζα-εκρηκτικές-αυξήσεις-τιμών-υπ-908039
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 06.09.2021 | 13:04

ΣΥΡΙΖΑ: «Εκρηκτικές αυξήσεις τιμών υπό την αδράνεια της κυβέρνησης»

«Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις και τελικά έφερε ραγδαία μείωση στα εισοδήματα των πολιτών και στην αγοραστική τους δύναμη, υποσχέθηκε ασφάλεια και ζήσαμε μία κατάσταση ακραίας εγκληματικότητας, υποσχέθηκε επιτελικότητα και ζήσαμε την ακραία αναποτελεσματικότητα του κράτους στις φυσικές καταστροφές», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “FLASH 99,4” – Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ σημείωσε ότι «είναι πολιτικά τραυματισμένος και έχει υποστεί φθορά από τη διαχείριση της πανδημίας και των πυρκαγιών, καθώς και από το φιάσκο του πρόσφατου ανασχηματισμού. Όλα γίνονται με επικοινωνιακούς όρους». Τόνισε, παράλληλα, ότι «αμφισβητείται πολύ σοβαρά η αξιοπιστία των λεγομένων του και όσων πρόκειται να τάξει ο κ. Μητσοτάκης, καθώς το Μεσοπρόθεσμο που συμφώνησε με την ΕΕ όχι απλά δεν περιλαμβάνει νέες φοροελαφρύνσεις, αντιθέτως έχει δεσμευτεί να σταματήσει όλα τα μέτρα στήριξης που ελήφθησαν την περίοδο της πανδημίας και τις όποιες φοροελαφρύνσεις εφαρμόστηκαν. Αν λέει άλλα έξω και άλλα μέσα είναι υποκριτικό».

Για τις ανατιμήσεις στα προϊόντα η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει. Η αύξηση στις τιμές των προϊόντων, η οποία αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, είναι ένα ακόμα “χαστούκι” για τους πολίτες. Μέσα στην πανδημία, την πτώση του εισοδήματος και την ανεργία έρχεται και η έκρηξη των τιμών».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «η ιδεοληψία της ΝΔ, πως η αγορά μπορεί να αυτορρυθμίζεται και να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, την οδήγησε σε αδράνεια την οποία πληρώνουν οι πολίτες» και επισήμανε ότι «η κυβέρνηση είχε τα εργαλεία της νομοθετικής παρέμβασης και της παρέμβασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τα οποία δεν αξιοποίησε επειδή σκέφτεται μόνο με όρους ιδιωτικοποιήσεων και λειτουργίας της αγοράς χωρίς κρατική παρέμβαση για την προστασία της κοινωνίας. Παρόμοια στάση κράτησε και στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας, όπου, αντί να προστατεύσει τους πολίτες από τους πλειστηριασμούς, νομοθέτησε την απόλυτη ελευθερία των τραπεζών. Επίσης, αντί να προστατεύσει τους εργαζόμενους την περίοδο της πανδημίας νομοθέτησε ευκολότερες απολύσεις».