Συνήγορος Καταναλωτή: Παραμένει στην προεδρία ο Λευτέρης Ζαγορίτης

Ανανεώθηκε η θητεία του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του προέδρου του Συνηγόρου του Καταναλωτή. Ο κ. Ζαγόριτης κατά την διάρκεια της ακρόασης του επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του Συνηγόρου του Καταναλωτή, καθώς ο αριθμός των υποθέσεων που επιλαμβάνεται κατόπιν καταγγελιών η ανεξάρτητη αυτή Αρχή έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα είπε πως χρειάζονται άμεσα επτά ειδικοί επιστήμονες και οκτώ διοικητικοί.

Ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2020 ο αριθμός των καταγγελιών που έφθασαν στην Αρχή, είναι σχεδόν 5.000 όταν όλο το 2013 ήταν 4.372.

Ανέφερε επίσης πως υπήρξε επίλυση στο 83 % των υποθέσεων που επιλήφθηκε η Αρχή ,ενώ μόλις το 17% των διαφορών κατέληξε στα δικαστήρια.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι το 71,5% των διαφορών επιλύθηκαν υπέρ του καταναλωτή και το 11,5% υπέρ του προμηθευτή. Μάλιστα, προσέθεσε πως το 96% των προμηθευτών δέχεται να μπει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

«Υπέρ»της ανανέωσης της θητείας του κ. Ζαγορίτη ψήφισαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση, «κατά»το Κίνημα  Αλλαγής, ενώ «παρών» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ, ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]