Συνεδριάζει την Καθαρά Δευτέρα το Eurogroup

Συνεδριάζει την Καθαρά Δευτέρα το Eurogroup, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα προαπαιτούμενα που απομένουν να κλείσουν ώστε να εκταμιευθεί η πρώτη υποδόση, ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν θα εγκριθεί η εκταμίευση τη Δευτέρα, ενώ στην επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία αναμένεται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και στην πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων.

Παράλληλα, σήμερα υποβλήθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με τη διαδικασία να ξεκλειδώνει από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup επισημαίνεται ότι η «πλήρης υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνιστά προϋπόθεση για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης». Ωστόσο, οι εταίροι φαίνεται πως αποδέχονται σε ένα βαθμό ότι οι εκκρεμότητες είναι τεχνικά ζητήματα.

Πάντως, ακόμα κι αν το Eurogroup της Δευτέρας δεν δρομολογήσει την εκταμίευση των 5,7 δισ., ευρωπαίος αξιωματούχος διαμήνυσε χθες πως το «πράσινο φως» ούτως ή άλλως δεν θα αργήσει.

Πέραν της Ελλάδας επί τάπητος θα τεθούν επίσης η μετα-Μνημονιακή πορεία της Ιρλανδίας και η αναμόρφωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, εν μέσω προτάσεων για αναβάθμισή του σε «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, EUROGROUP, ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!