Συνάντηση Σκυλακάκη με το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ

Τους εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας κ.κ. Ν. Αθανασιάδη και Γ. Λέγκα υποδέχθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά την επιτυχή επιστροφή τριών εντολών καταθέσεων συνολικού ποσού 199.031,54 ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που είχαν εμφανιστεί λανθασμένα τον Ιανουάριο του 2019 σε λογαριασμό του Συλλόγου. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των ιδίων των εκπροσώπων του, κατέληξαν στους δικαιούχους για τους οποίους εξ αρχής προορίζονταν.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα χρήματα, στα τέλη Ιανουαρίου 2019, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αναφερθεί η λανθασμένη μεταφορά χρημάτων και να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.

Όμως οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του ΣΚΑΪ. Αμέσως μετά την εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Θ. Σκυλακάκης επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου και τους κάλεσε να συζητήσουν το θέμα, με στόχο την εξεύρεση λύσης και την επιστροφή των χρημάτων.

Σημειώνεται ότι οι τρεις καταθέσεις που εμφανίστηκαν στον λογαριασμό του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας, αφορούσαν του κάτωθι δικαιούχους:

  1. 5ηΥγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος –  179.023,36 ευρώ.
  2. 5ηΥγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος – 563,88 ευρώ.
  3. Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – 19.444,30 ευρώ.

Τα χρήματα επέστρεψαν στους νόμιμους δικαιούχους στα τέλη Μαΐου του 2020. Η λογιστική μεταρρύθμιση που προωθείται με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα την υποστηρίξουν, θα επιλύσουν οριστικά παρόμοια φαινόμενα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΑΙΘ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!