συνάντηση-μητσοτάκη-με-στελέχη-της-amazon-μ-730677
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 02.12.2021 | 21:26

Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Amazon- Μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε η εταιρεία

Συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας, σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων της Amazon Web Services στις ΗΠΑ, θα έχει αύριο Παρασκευή 3/12 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 9:30 το πρωί. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ‘Ακης Σκέρτσος.

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει τουλάχιστον 30 νέες τοπικές ζώνες AWS (Amazon Web Services/Διαδικτυακές Υπηρεσίες Amazon) σε μεγάλες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, οι νέες τοπικές ζώνες της Amazon θα είναι διαθέσιμες αρχής γενομένης από το 2022 σε τουλάχιστον 21 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα είδος διαδικτυακών υποδομών που διεκολύνει, μεταξύ άλλων, την παροχή υπολογιστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών αποθήκευσης σε cloud μέσω του δικτύου της Amazon.

Οι συγκεκριμένες υποδομές δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές σε λιγότερο από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.