στουρνάρας-σε-10-ημέρες-οι-νέες-διοικήσ-84274
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 23.10.2016 | 12:48

Στουρνάρας: Σε 10 ημέρες οι νέες διοικήσεις των τραπεζών

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σύνολο της ατζέντας έως το τέλος Νοεμβρίου στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης, τίθεται κατά τη συνάντηση, που είναι σε εξέλιξη, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ελληνική πλευρά επιζητεί να έχουν ολοκληρωθεί όλα έως τις 20 Νοεμβρίου. Θα ακολουθήσουν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και οι συζητήσεις για τα ζητήματα της διευθέτησης του χρέους και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελούν μέρος της β’ αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, για να χρηματοδοτηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ανέφερε ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους επικεφαλής των κλιμακίων ότι οι νέες διοικήσεις των τραπεζών θα έχουν τοποθετηθεί έως το τέλος του Οκτωβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από 10 ημέρες.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.