Στο ΣτΕ το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

Η αίτηση ακύρωσης κατά των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), «απελευθερώνεται» το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης, αιτιολόγησαν την αντισυνταγματικότητα των αποφάσεων, επιχειρηματολογώντας σύμφωνα με την εμπειρία που έχει μεταφερθεί από την Πανευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών και αφορά την αντιστροφή των «απελευθερώσεων» σε όσες χώρες έχουν εφαρμοσθεί.

Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, στηλίτευσε την υπερασπιστική γραμμή του υπουργείου Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά από συστάσεως του υπουργείου Υγείας, το φάρμακο χαρακτηρίζεται εμπορικό καταναλωτικό προϊόν και όχι κοινωνικό αγαθό.

Δήλωσε επίσης ότι έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Αναμένουμε την απόφασή της, κατέληξε ο κ. Λουράντος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΕ, ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!