Στο εδώλιο για πλαστογραφία τα μέλη του δ.σ. του Ομίλου Ξυνή

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να καθίσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, Σοφοκλής, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ αριθμ 430/16 βούλευμά του παραπέμπει τους τρεις κατηγορουμένους σε δίκη για να λογοδοτήσουν μεταξύ άλλων για πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση κατά του δημοσίου οφέλους, η οποία προκάλεσε ζημία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Υπέρ της παραπομπής των κατηγορουμένων σε δίκη είχε ταχθεί και η εισαγγελέας Μ. Γκανέ.

Η έρευνα

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε τον Απρίλιο του 2010 από την Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, µε αφορμή πόρισμα της διεύθυνσης Επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΓΓΚΑ). Σύμφωνα με τους ελεγκτές, ο όμιλος εμφάνιζε βεβαιώσεις «µη οφειλών ασφαλιστικής ενημερότητας» που ήταν τελικώς πλαστές και μάλιστα  υπογράφονταν από δήθεν «υπαλλήλους» του ΙΚΑ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΔΣ, ΔΙΚΗ, ΞΥΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!