Στο 4-5% ο πήχης της ανάπτυξης για το 2021 - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Στο 4-5% ο πήχης της ανάπτυξης για το 2021

“Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα. Προχωράμε με 10 μποφώρ και πρέπει να κρατάμε γερά το τιμόνι”. Αυτό τόνισε σήμερα κορυφαίο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους τονίζοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί μια προσεκτική πολιτική ώστε να μπορεί το κρατικό ταμείο να παρέχει συνεχή στήριξη καθώς για φέτος η ύφεση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 10%.  Έτσι με το “βατήρα” για το επόμενο έτος να μπαίνει χαμηλά, η πρόβλεψη για το για το 2021 οδηγεί στο “κακό σενάριο” δηλαδή σε ανάπτυξη 4-5% και πρωτογενές έλλειμμα στο 3% περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο, όπως αναφέρεται,  η ζημία στον τουρισμό ήταν τριπλή, γιατί φάνηκαν οι 3μηνες δηλώσεις ΦΠΑ του τουριστικού κλάδου, η δόση ΦΠΑ Αυγούστου και η δόση του ΦΠΑ Σεπτεμβρίου. Επίσης υπάρχει η αρνητική επίπτωση από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων που μειώθηκε, αλλά και από την αύξηση των δόσεων φόρου εισοδήματος. Πιέσεις προκαλεί και η μικρότερη δαπάνη για πετρέλαιο θέρμανσης. Το αντιστάθμισμα είναι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Αναλυτικά στοιχεία θα φανούν αργότερα, προσθέτει κορυφαίο στέλεχος του υπ. Οικονομικών.
πηγή: reporter.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!