Στις 29-30 Μαρτίου το 1ο ετήσιο Συνέδριο – Έκθεση Smart Cities – Digital Citizens «

Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαρτίου διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Αthens Novotel το 1ο ετήσιο Συνέδριο – Έκθεση Smart Cities – Digital Citizens » Η Ελληνική Πόλη συναντά τον 21ο αιώνα » με την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Αττικής και με Χρυσούς Χορηγούς την Cosmote, την Cisco και την OTS.

Κύριος στόχοι του Συνεδρίου είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση των στελεχών Δήμων και Περιφερειών της χώρας γύρω από σημαντικά θέματα που έχουν άμεση σχέση με την δημιουργία της ελληνικής «Έξυπνης Πόλης» του 21ου αιώνα. Επίσης η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών, εφαρμογών και μεθόδων με βασικό τομέα την ψηφιακή τεχνολογία για το μέλλον των ελληνικών Πόλεων.

ι θεματολογικές ενότητες επικεντρώνονται σε σειρά σημαντικών θεμάτων,
που αφορούν στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη όπως :

Α) Tο ΕΣΠΑ και την διαχειριστική επάρκεια των Δήμων.
Β) Οικονομική Διαχείριση και εναρμόνιση με τις κοινοτικές κατευθύνσεις.
Γ) Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Δ) «Εξυπνες» υποδομές και έργα κοινωνικής και εταιρικής απόδοσης.
Ε) Επίσης σε τομείς όπως το Περιβάλλον, οι Μεταφορές, η Ενέργεια, ο Πολιτισμός, η Επιμόρφωση, η Κοινωνική Πολιτική, και πολλοί άλλοι σημαντικοί και κρίσιμοι τομείς.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν εφαρμογές και πρακτικές που αφορούν συγκεκριμένα στην:
·  Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Δήμων-Πόλεων, αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας με αιχμή την Καινοτομία.
· Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού.
· Προστασία του περιβάλλοντος και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον.
· Εκσυγχρονισμός ψηφιακών υποδομών για την αξιοποίηση προηγμένων υπηρεσιών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς του πολίτες – δημότες.
· Βελτίωση της θεσμικής επάρκειας και της αποτελεσματικότητας των Δήμων-Πόλεων με γνώμονα την αξιοποίηση των Δράσεων του νέου ΕΣΠΑ – ΣΕΣ.
· Παρουσίαση καλών πρακτικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εξυπνες ιδέες που έχουν υλοποιηθεί σε τομείς όπως: η ψηφιακή τεχνολογία, ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, η ενέργεια, η υγεία, το περιβάλλον, τα logistics, οι μεταφορές κ.ά.

Χρυσοί Χορηγοί: COSMOTE, CISCO, OTS
Χορηγοί: INTRACOM TELECOM, MICROSOFT HELLAS, OLYMPIOS TRADING, SPACE HELLAS, UNI.SYSTEMS
Υποστηρικτές: ALTEC INTEGRATOR, CYTA HELLAS, IBM HELLAS
Χορηγοί Επικοινωνίας: AFTODIOIKISI.GR, AIRNEWS.GR, DEASY.GR, EMEA.GR, ENERGYIN, GAMESPACE, ICTPLUS.GR, TECHMANIACS, TECHPRESS.GR

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες (πρόγραμμα, ομιλητές κτλ) πατήστε εδώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, SMART CITIES, ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!