Στην τελική ευθεία για τον νέο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής

Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής που μετά την πώληση του 75% των μετοχών της ΕΤΕ έχει περάσει στον έλεγχο της Exin Partners.

Οι διεργασίες είναι έντονες με μια short list να είναι ήδη έτοιμη, καθώς η θέση του επικεφαλής στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας αναμφισβήτητα είναι άκρως ελκυστική. Παράλληλα κινητικότητα καταγράφεται και σε επίπεδο κατώτερων στελεχών, όπου βέβαια οι εξελίξεις θα είναι πιο αργές αλλά εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρουν συνολικά την αγορά.

Σημειώνεται ότι για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin Partners καθώς, προβλέπεται τίμημα 958 εκατ. ευρώ Στάλθηκε από το iPhone μου επενδυτικό σχήμα Exin Partners, των J Calamos, J. Koudounis, M. Fairfield και Κανελλόπουλου – Αδαμαντιάδη.

Το σχήμα, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, με τον «κουμπαρά» των 2 δισ. ευρώ, που έχει συγκεντρώσει θα στηρίξει τη νέα Εθνική Ασφαλιστική και φυσικά την εξαγορά του 75%.

Στο μεταξύ στη θυγατρική για τις αντασφάλειες Exin Re της εταιρίας Exin holding (που ανήκει στον όμιλο) είναι σε εξέλιξη δίωξη της μητρικής κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου. Η μητρική διεκδικεί ποσά 6 εκατομμυρίων για προσπάθεια υφαρπαγής δεδομένων και πελατολογίου σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές της εταιρίες.

Πάντως και από την πλευρά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου έχουν κατατεθεί αγωγές με διεκδικήσεις χρηματικών ποσών.

Γιώργος Αλεξάκης

πηγή: reporter.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ, CEO, ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση