Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη η IBG

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η IBG, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος. Το project έτρεχε ο γνωστός Έλληνας τραπεζίτης Γιώργος Τανισκίδης, ο οποίος δήλωσε αποκλειστικά στο mononews ότι «Ξεκινάει μια λαμπρά πορεία για την τράπεζα. Έχουμε μεγάλα σχέδια».

Υπενθυμίζεται ότι η Barniveld Enterprises του ομίλου Βαρδινογιάννη κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για την εξαγορά της Επενδυτικής Tράπεζας (IBG) στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση των συμμετοχών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, που διενεργεί η EY ως σύμβουλος της διαδικασίας.

H Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ιδρύθηκε το 2004. Τέσσερα χρόνια αργότερα εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με τη Marfin Ελληνική Χρηματιστηριακή, κίνηση με την οποία η IBG αποκτά έναν σημαντικό τομέα επενδυτικών υπηρεσιών και εξειδίκευσης.

Το 2007 ενσωματώνεται η εταιρία επενδυτικού χαρακτήρα «Εγνατία Finance» και ένα χρόνο μετά ενσωματώνεται η «Λαϊκή Άτταλος Χρηματιστηριακή» και η IBG αποκτά σημαντικό μέγεθος στο τομέα παροχής υπηρεσιών επενδυτικών συναλλαγών.

Από το 2012 μέτοχος της IBG είναι η Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα (Cyprus Popular Bank – CPB), τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της οποίας έχουν περάσει στην Αρχή Εξυγίανσης της Κύπρου και τα οποία βρίσκονται υπό εκκαθάριση. Το 2013, όταν – λόγω του bailout – το σύνολο των εργασιών της της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, η IBG εξαιρέθηκε και παρέμεινε ανεξάρτητο τραπεζικό και χρηματιστηριακό επενδυτικό ίδρυμα. Η IBG συνέχισε όλο αυτό το διάστημα να λειτουργεί αυτόνομα, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις επενδυτικές υπηρεσίες και παράλληλα αναπτύσσοντας δυναμικά υπηρεσίες παροχής τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος αποτελεί το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με ταυτόχρονη τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα. Εποπτεύεται από την ΤτΕ με πλήρη τραπεζική άδεια και είναι ταυτόχρονα είναι μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου. Διαθέτει υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και χαμηλό βαθμό επισφαλών απαιτήσεων δανείων, αξιοσημείωτο μερίδιο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και απασχολεί συνολικά 186 εργαζόμενους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, IBG


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!