Ηλεκτρικό ρεύμα-Επιδότηση
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Στα 9 ευρώ τον μήνα η έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα -Ξεκινά από Σεπτέμβριο

Από τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου θα υπάρξει η επιδότηση των 30 ευρώ για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατόρες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ όπως διευκρίνισε την Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε σε συνέντευξή τύπου το μεσημέρι της Τρίτης «κάποιος καταναλωτής μπορεί να μην δει την επιδότηση τον Σεπτέμβριο αλλά θα τη δει στον επόμενο εκκαθαριστικό, θα δει την επιδότηση για την κατανάλωση μέχρι 300 κιλοβατώρες, άρα η επιδότηση αφορά το τελευταίο τετράμηνο του 2021».

Ερωτηθείς, δε, για το τι θα συμβεί μετά το τετράμηνο του 2021 οπότε και για πρώτη φάση έχει ανακοινωθεί η επιδότηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος άφησε το ενδεχόμενο η στήριξη να συνεχιστεί λέγοντας ότι «έχουμε κάνει εκτίμηση για την μέση αύξηση που θα εφαρμοστεί, εμείς καλύπτουμε ένα κομμάτι της κατανάλωσης από αυτή την ανατίμηση. Μετά την παρέλευση του τετραμήνου θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και θα δούμε πώς θα μπορούμε να στηρίξουμε τους καταναλωτές. Ακούμε την κοινωνία και εδώ είμαστε όταν υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε».

Η επιδότηση των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα εφαρμόζεται για την κατανάλωση μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα (δηλαδή η επιδότηση είναι 9 ευρώ το μήνα), μέγεθος που καλύπτει πάνω από το 70% των καταναλωτών. Για μηνιαία κατανάλωση 400 κιλοβατώρων ο υπουργός παρουσίασε παραδείγματα τιμολόγησης από τη ΔΕΗ με επιπλέον έκπτωση ύψους 3 ευρώ, για κατανάλωση 500 κιλοβατώρων η επιπλέον έκπτωση ανεβαίνει στα 6 ευρώ και στις 600 κιλοβατώρες στα 9 ευρώ.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η επιδότηση των 30 ευρώ αφορά όλους τους παρόχους εξηγώντας ότι «θα ζητήσω στην αποτύπωση του λογαριασμού να υπάρχει μια διακριτή γραμμή για την επιδότηση που θα δώσει το κράτος».

Τα παραδείγματα που παρουσίασε ο Κώστας Σκρέκας

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!