Σούπερ Μάρκετ: Ξανά στα ράφια γάλα που άφησε εποχή - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Φεβρουάριος
Back

Σούπερ Μάρκετ: Ξανά στα ράφια γάλα που άφησε εποχή

Σούπερ Μάρκετ: Ύστερα από το οριστικό λουκέτο που μπήκε στην εταιρεία «ΑΓΝΟ» , η οποία ήταν η πρώτη ελληνική γαλακτοβιομηχανία που έβαλε το παστεριωμένο γάλα στα σπίτια των Ελλήνων καταναλωτών εν έτει 1955, επιστρέφει από τον όμιλο Γαλακτοκομεία των αδελφών Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη.

Η «ΑΓΝΟ» πτώχευσε το 2014 και ο πρώτος πλειστηριασμός είχε γίνει το 2015 με τιμή εκκίνησης τα 18,3 εκατ. ευρώ αλλά είχε καταστεί άγονος.

Η Ελληνική Γαλακτοκομεία ήταν η μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στον χθεσινό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απόκτηση των εγκαταστάσεων και των εμπορικών σημάτων της ιστορικής βορειοελλαδιτικής γαλακτοβιομηχανίας, καταβάλλοντας 7,73 εκατ. ευρώ.

«Πρώτα θα πρέπει να αποτιμήσουμε την κατάσταση που βρίσκεται το βιομηχανικό και μετά θα αποφασίσουμε για το μέλλον. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλήρους μεταβίβασης, έχουμε χρόνο», δήλωσε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο κ. Δημήτρης Σαράντης, πρόεδρος του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

«Στην ουσία πρόκειται για ένα βιομηχανικό οικόπεδο σε καλή θέση, για το οποίο έχουμε διάφορα σχέδια», σημειώνει ο κ. Σαράντης, ωστόσο, ότι αυτή η στιγμή προηγείται της διαχείρισης των επιπτώσεων του υψηλότερου ενεργειακού κόστους και των προβλημάτων των κτηνοτρόφων λόγω των ανατιμήσεων στις λειτουργικές δαπάνες.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Σαράντη το επικρατέστερο σενάριο είναι να δημιουργηθεί μια νέα παραγωγική μονάδα στο οικόπεδο των 130 στρεμμάτων, το αντικείμενο της οποίας θα είναι μια καινούργια κατηγορία προϊόντων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!